Merkkipaalun saavuttanut Turo Asplund: "Olimme pienissä vaikeuksissa"

LIIGA / Haastattelu
Asplund on parantanut peliään isoin harppauksin.
Kuva © Petri Lyytikäinen www.pietusphoto.fi
Jukurit ja Pelicans tarjosivat perjantai-iltana täpötäydelle mikkeliläisyleisölle erittäin vauhdikkaan ja viihdyttävän ottelun. Liigauransa 100. tehopisteen tehnyt Turo Asplund myönsi, että luistelupeli tuntui myös jaloissa.

Kamppailun voitto meni tälläkin kertaa niukasti Jukureille maalein 2-1. Jukureiden keskushyökkääjä Turo Asplund näki ottelun niin ikään vauhdikkaana.

− Kyllä tämä aika kova peli oli. Todella kova luistelupeli oli ja se tuntui jaloissa. Nyt saadaan palautella, että jaksetaan taas huomenna, hyökkääjä tuumasi.

Jukurit menetti heti ottelun alussa Valtteri Hietasen, jolle määrättiin ulosajo linjatuomarin kaatamisesta. Tämän jälkeen lahtelaiset lisäsivät luisteluaan ja antoivat paljon painetta Jukureiden puolustukselle, joka joutui selviytymään viidellä pelaajalla ottelun loppuun.

− Pelicans karvasi todella rohkeasti ja olimme sen takia pienissä vaikeuksissakin omassa päässä. Toisaalta saimme myös paljon vastahyökkäyspaikkoja. Sen takia tuli sitä päästä päähän luistelua enemmän, Asplund kertasi.

"Ilves on hyvässä lennossa"

Mikkeliläisten ykkössentteri kirjautti perjantaina myös yhden merkkipaalun, kun hyökkääjä sai syöttöpisteen Janne Ritamäen osumaan. Piste oli hyökkääjälle Liiga-uran sadas tehopiste.

− Ihan mukava merkkipaalu. Tiesin, että se on lähellä, jotain 90 pistettä minulla taisi jossain  vaiheessa olla.

Asplund on saanut joukkueessaan paljon vastuuta pelaten ykkösketjussa Ritamäen ja Miika Roineen kansa. Hyökkääjä kertoo, että ketjun peli on parantanut lähes ottelu ottelulta.

− Nyt ei ihan niin hyvään päästy, kuin viime aikoina. Silti onnistuimme tekemään yhden maalin – vähän onnekkaan sellaisen – mutta maalin kuitenkin.

Jukurit matkustaa lauantaina Tampereelle, kun Tapparalle niukasti hävinnyt Ilves isännöi mikkeliläisiä.

− En ole hirveästi sitä ajatellut, mutta Ilves on nyt hyvässä lennossa. Joukkue on kovassa vireessä. Me emme pääse huomenna helpolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle