Jukurit yllätti Pelicansin housut kintuissa työmiesten illassa

LIIGA / Raportti
Rajaniemi oli tolppien välissä yksi voiton takuumiehistä.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Mikkelin Jukurit nappasi täyden pistepotin Lahden Pelicansilta ajoittain melko fyysiseksikin äityneessä kamppailussa. Avauserän täysosumat ja tiivis puolustuspeli takasivat Jukureille ottelusta 2-1-voiton.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, sillä Jukureiden Janne Ritamäki vei kotijoukkueen 1-0-johtoon jo reilun kolmen minuutin pelin jälkeen yllättämällä Janne Juvosen helpohkosti kääntölaukauksella. Hetkeä myöhemmin Pelicansin Iikka Kangasniemi ja Aleksi Rekonen pääsivät kokeilemaan maalintekoa vapaasti maalinedustalta, mutta eivät onnistuneet ohittamaan Sami Rajaniemeä. Tämän jälkeen mikkeliläisryhmän peliä sotkivat kaksi peräkkäistä rangaistusta, jotka se kuitenkin selvitti ilman takaiskuja.

Erän puhuttavin tapahtuma sattui reilun 12 minuutin pelin jälkeen, kun Pelicansin Rekonen ajoi röyhkeästi maalille ja työnsi kiekon mukana verkon perille myös jukurivahti Rajaniemen. Maalia ei hyväksytty ja tilanteen jälkiselvittelyissä Jukureiden Valtteri Hietaselle tuomittiin pelirangaistus kovan protestoinnin saattelemana. Ulosajon syyksi paljastui aloitustilanteessa tapahtunut törmäys linjatuomariin.

Jukurit onnistui vielä erän lopussa rokottamaan erässä niskan päällä ollutta lahtelaisryhmää toistamiseen, kun Roni Rukajärven harhasyöttö päätyi Topi Nättisen lapaan ja aiemminkin erässä avopaikassa ollut hyökkääjä viimeisteli 2-0-maalin.

− Harmittaa hävitä uudestaan Jukureille. Annettiin kaksi omaa maalia eteen ja oli vaikeuksia päästä peliin mukaan varsinkin ensimmäisessä erässä. Se meni vähän epäpeliksi ja pakottamiseksi jatkossa, kuvaili Pelicans-luotsi Petri Matikainen.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita - Jukurit kesti loppuun saakka

Toinen erä oli hyvin vauhdikasta peliä ja tilanteita syntyi molempiin päihin. Pelicans pelasi aggressiivisesti ja pyrki paineistamaan mikkeliläispuolustusta, mikä taas avasi kotijoukkueelle avoimia maalintekotilanteita. Maalivahdit molemmissa päissä olivat kuitenkin ohittamattomia, eikä erässä täysosumia nähty.

− Maalit vaikuttivat vähän liian passivoivasti meidän hyökkäyshalukkuuteen- ja voimaan. Pelicans siinä hädässä pystyi piiskaamaan itseään voimakkaassa häirintäpelissä ja riskirajoilla menemisessä, jossa ovat parhaimmillaan tällä hetkellä, totesi Jukureiden päävalmentaja Risto Dufva.

− Häirinnän avaaminen tuotti meille vaikeuksia, mutta toisaalta kuitenkin saatiin kolme läpiajoa ja muutamia ylivoimahyökkäyksiä, joista olisi voinut iskeä. Kyllähän me sitä ruvettiin odottamaan.

Päätöserässä ottelu kääntyi täysin lahtelaisryhmälle ja viidellä puolustajalla pelaamaan joutunut Jukurit tyytyi vain suojaamaan omaa maaliaan sekä purkamaan kiekkoa pois alueelta. Pariinkin otteeseen erässä maalirautoja kolistellut Pelicans nousi lopulta maalin päähän, kun Pasi Puistola iski alivoimalla maalinedusruuhkasta kiekon verkon perukoille.

− Sitten kun antaa Jukureille eteen, niin ovat äärimmäisen hyviä puolustamaan. Ovat takiaisina tiukasti kiinni ja pelaavat isolla sydämellä, Matikainen sanaili.

− Oli ihan työmiesten ilta, siinä se oikeastaan lyhyessä kuvassa. Housut kintuissa tultiin tänne.

Pelicans haki kavennusosuman jälkeen vimmatusti tasoitusta, mutta mikkeliläisryhmän tiivis puolustusmuuri ja maalivahti Rajaniemi estivät lisämaalien synnyn, joten täysi pistepotti jäi Mikkeliin 2-1-numeroin.

− Pelicans pelasi erittäin nälkäisesti, eikä olisi ollut vääryys vaikka ottelu olisi tasan varsinaisen peliajan jälkeen päättynyt. Tänään kuitenkin kestettiin ja saadaan olla todella tyytyväisiä, että saatiin kolme pistettä, Dufva päätti puheenvuoronsa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo