Isojen minuuttien Koivisto: "Ei siinä ehtinyt edes syke tasaantua"

LIIGA / Haastattelu
Koivisto kantoi jälleen isoa roolia mikkeliläisten takalinjoilla.
Jukurit nappasi kauden toisen täyden pistepottinsa Pelicansilta numeroin 2-1. Puolustaja Miika Koivisto ja maalivahti Sami Rajaniemi korostivat erityisesti puolustuksen merkitystä voitossa.

Jukureiden ja Pelicansin välisen kamppailun avauserä oli melko kaksijakoinen kotijoukkueen näkökulmasta: joukkue iski kaksi täysosumaa Pelicansin hallinnasta huolimatta, mutta joutui vajaamiehiseksi Valtteri Hietasen saatua pelirangaistuksen.

− Päästiin pelitapahtumiin nähden ehkä vähän helposti 2-0-johtoon ja sitten vielä yksi puolustaja tipahti, niin jouduttiin viidellä pakilla pelaamaan. Aikamoista taisteluahan se tosiaan oli, kuvaili jukuripuolustaja Miika Koivisto.

Koivisto kellotti ottelussa komean jääajan, 32.40. Puolustaja myönsi, että vajaalla puolustajakalustolla pelaaminen toi peliin omat haasteensa.

− Siinä mielessä se vaikuttaa, että parit ei mene tasan ja niiden kanssa joudutaan venkslaamaan. Joku joutuu menemään sitten vähän tiheämpäänkin, Koivisto totesi.

− Välillä tuossa kun pyörittiin pitkiä pätkiä omissa, niin ei ehtinyt välttämättä vaihtoon tullessa edes syke tasaantua, kun sai mennä jo seuraavan kerran.

Sami Rajaniemelle normaalia työntäyteisempi ilta maistui hyvin. 26 kertaa kiekon tielle ehtinyt torjuja ei kuitenkaan pitänyt ottelua erityisen hankalana.

− Tänään tuli hyvin torjuntoja. Pelicans tuli kovaa päälle ja heitteli pienistä kulmista kiekkoa koko ajan, niin tuli enemmän torjuntojakin kuin tavallisesti, summasi Rajaniemi.

− Ei tullut kuitenkaan mitään hirveän pahoja paikkoja, kun puolustettiin hyvin. Kaveri vaan laukoi joka paikasta maalille, niin pysyi hyvin hereillä ainakin.

Jukuripelaajat blokkasivat Rajaniemen edessä myös useita laukauksia. Uhrautuvaisuus saa kiitosta torjujalta.

− Kyllä se on se voittamisen ydin. Vaikka tuossa lopussakin näytti, että kaverilla on peli hallussa ja pyörittävät, niin ei siinä minun mielestä tullut oikein pahoja paikkoja. Äijät söivät kiekkoja ja puolustettiin tiiviisti, niin sillä me ansaittiin kolme pistettä.

Jukureille seuraava peli tulee nopeasti, sillä joukkue matkustaa lauantaina Ilveksen vieraaksi. Hyvän tankkauksen lisäksi molemmat pelurit tiedostivat henkisen puolen tärkeyden valmistautumisessa.

− Henkinen puoli on kuitenkin tärkeä. Jos rupeat miettimään päässäsi, että ei kyllä jaksa, niin et sitten fyysisestikään jaksa, vaikka kropassa olisikin virtaa, Koivisto linjasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle