Kontiola: ”Roikuimme plekseissä kiinni”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Pientä hallintaa, mutta pääasiassa kulmissa pyörimissä. Suomen ykköskentän peliä torstaina johtanut Petri Kontiola pettyi joukkueensa hyökkäyspeliin. Olympiastadionin erikoisjärjestelyt keräsivät hyökkääjän kehut, vaikka mies palaakin mielellään seuraavaksi jälleen halliolosuhteisiin.

Läpi ottelun niukasti niskan päällä ollut Leijonaryhmä kaatui torstaina tehottomuuteen. Joukkueen ykkösketjua ja ylivoimaa johtanut Petri Kontiola oli pettyneen oloinen Olympiastadionilla pelatun kohtaamisen jälkeen.

– Emme saaneet oikein kunnon paikkoja. Pyörimme tänään laidoilla ja vähän roikuimme plekseissä kiinni. Oli vaikea päästä kunnon maalintekopaikoille. Vetoja oli, mutta kunnon dollarin tontteja emme saaneet, punaposkinen hyökkääjä harmitteli tuoreeltaan pelin jälkeen.

Myös ylivoima meni melkoiseksi näpertelyksi ja Jukka Jalonen kaipailikin pelin jälkeen erityisesti Kontiolan ketjulta enemmän laukauksia. Hyökkääjä itse näki tehokkuuden olleen illan ratkaisu. Se onkin miehen mukaan tärkein osa-alue, mitä joukkueen pitää parantaa lauantain ja sunnuntain pelejä ajatellen.

– Maalintekoa pitäisi lähteä nyt ensisijaisesti parantamaan. Katsotaan, jos saisimme maaleja aikaiseksi. Tuntuu kyllä, että se on se ikuinen ongelma – kun on kaksi hyvää joukkuetta kentällä, niin paikat ovat harvassa. Silloin tehokkuus maalintekopaikoissa pitäisi olla korkeampi, niin kuin aina.


Petri Kontiola pettyi Leijonien tehokkuuteen.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

Kontiolaa pidetään myös kevättä ajatellen yhtenä vahvimmista kisakandinaateista. Tekemistä ei ole silti vaikea pitää oleellisessa, vaan keskittyminen pysyy tiukasti pelissä.

– Paikat tuntuvat kyllä olevan kevättä ajatellen aika täynnä, tunkua vaikuttaa siinä mielessä olevan. Pitää kyllä vetää joka minuutti, vaihto ja sekunti parhaimmillaan. Ja niin sen pitääkin mennä.

Ulkoilmapelin olosuhteet toivat peliin oman haasteensa, ja vaikka tapahtuma keräsikin kehuja, myönsi Venäjällä Traktor Tšeljabinskissa kiekkoileva hyökkääjä palaavansa enemmän kuin mieluusti lämpimiin jäähalleihin.

– Oli hieno tapahtuma ja näitä on kiva tulla pelaamaan. Puitteet olivat kyllä kunnossa, mutta mennään tästä seuraavaksi taas halliin pelaamaan, Kontiola päätti hymyissä suin.

» Lähetä palautetta toimitukselle