IFK - LUK
HPK - SAI
ILV - KÄR
ÄSS - JUK
OTT - COL 2.00
PHI - BOS 2.30
CGY - BUF 4.30
VAN - EDM 5.00
ARI - SJS 5.00

Kladnon kasvatti valitsi Kupittaan: ”Hyvä väliaskel liigan ja junnujen välille”

MESTIS / Haastattelu
David Stach hakee kokemusta TUTOn riveistä.
Kuva © Ilari Isotalo
Kladnosta Raumalle hypännyt tšekkitaituri David Stach hakee peliaikaa Turun Kupittaalta. TUTOn kanssa ensimmäiset treenit vetänyt nuori hyökkääjä kertoi odotuksien olevan korkealla uudesta seurasta.

Lukon A-junoreissa hirmutehot iskenyt David Stach on ollut vaikean paikan edessä. Rahkeet eivät riitä liigaan, mutta junnusarjat ovat jo pelkkää näpertelyä. Ratkaisu tilanteeseen löytyi Turusta ja Kupittaalta. 

TUTOn paitaa alustavasti tammikuuhun kantava tšekkihyökkääjä kertoikin syiden lainalle olleen selkeä.

– Tarvitsen enemmän peliaikaa miesten sarjassa. Raumalla joukkueessamme oli paljon NHL-tähtiä, joten tämä oli paras ratkaisu itseni kannalta, Stach kertasi ensimmäisten uudessa seurassaan vetämien treenien jälkeen.

Syksyn junioripeleissä taiturimainen sentteri on ollut välillä tyrmäävän hyvä. Junnujen SM-liigan pistepörssissä alla onkin kakkostila.

- Olen onnistunut alkukaudesta hyvin ja pisteitä on tullut mukavasti. Tämä on kuitenkin parempi paikka ja hyvä väliaskel liigan ja junnujen välille.

Šokki nimeltä Rauma

Kun nuori poika lähtee kotoaan ja valitsee uudeksi kodikseen kylmän Suomen ja Rauman, voidaan puhua jo jonkin sortin hulluudesta.

- Tšekissä junioriliigat eivät ole kummoisia, joten juttelimme agenttimme kanssa Suomen olevan paras ratkaisu. Myös USA ja Kanada olivat kuvioissa. Koin kuitenkin, etteivät ne sovi omalle kehitykselleni yhtä hyvin kuin Suomi, 20-vuotias kladnolainen perusteli valintaansa.

Pienenä kaupunkina Rauma aiheutti kuitenkin melkoisen šokkireaktion. Hiljalleen hyökkääjä on kuitenkin tottunut kanaalikaupungin rauhaan.

- Se on kuin toinen maailma. Vaikka Kladno on pieni kaupunki, se oli kymmenen minuutin päästä Prahasta. Kun tulin tänne, olin šokissa. Raumahan on hemmetin kylä. Ei täällä ole juuri tekemistä.

Ratkaisu on tuntunut kuitenkin oikealta. Stach kertaili ennen kaikkea oman luistelunsa kehittyneen ammattimaisen valmennuksen avulla.

- Aluksi tänne tuleminen ja kaiken tutun taakse jättäminen jännittivät valtavasti. Nyt tuntuu kuitenkin, että tämä on ollut oikea ratkaisu.

Forsbergin syöttöjä Kupittaalle

Kladnon NHL-nimiä katsoessa voi pienen kaupungin todeta olevan kiekkotehdas. Jaromir Jagr, Tomas Plekanec ja Pavel Patera ovat vain pintaraapaisu kaupungin suurista tähdistä. Stachin oma esikuva tulee kuitenkin yllättävästä suunnasta.

- Oma suosikkipelaajani on ollut aina Peter Forsberg. Hän pitää paljon kiekkoa ja on taitava hyökkäyspäässä. Sen takia minulla on sama numerokin kuin hänellä.

Kolmannen sukupolven kiekkoilija kertoo ”Fopan” peliälyn olevan sitä, mitä myös Kupittaalla saatetaan nähdä jatkossa.

- En ole fyysinen vääntäjä, enemmänkin puhdas pelintekijä, joka tykkää pelata vahvasti hyökkäyssuuntaan. Syöttäminen ja viimeisen syötön antaminen ovat niitä asioita, joissa koen olevani kohtuullisen hyvä.

Hyökkääjän ensimmäinen suuri tavoite on liigapaikan lunastaminen. Avaimetkin siihen ovat selvät.

- Luistelu ja voimapuoli ovat edelleen osa-alueita, joissa minun pitää kehittyä. Tarvitsen edelleen lisää voimaa yläkroppaan, jotta pääsen paremmin esille jäällä, tšekki päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle