Ilves tarvitsee kipeästi uutta valmentajaa

LIIGA / Haastattelu
Ilves on pahoissa ongelmissa. Joukkueella ei ole vakituista valmentajaa ja pelaajalista on ohut. Ratkaisuja tilanteeseen pitäisi tulla mahdollisimman pian.

Ilveksen tilanne näyttää ulospäin täysin käsittämättömältä. Seura päätti valmentajanvaihdosta viime perjantai-iltana ja tiedotti asiasta lauantaiaamuna. Kohta tulee siis täyteen viikko ilman valmentajaa.

Tilanne hakee vertaistaan suomalaisessa jääkiekossa. Tuskin koskaan on SM-liigatason seura ollut viikkoa ilman päävalmentajaa kesken kauden, tilanteessa jossa joukkue vielä kaikenlisäksi häviää koko ajan.

Kaikki kunnia tilapäisratkaisulle Petteri Hirvonen-Arto Koivisto-Matti Kaario, mutta tilapäisratkaisu on aina tilapäisratkaisu. Niin psykologisesti herkkä ihmisryhmä kuin jääkiekkojoukkue ei voi toimia pitkään väliaikaisratkaisun turvin. Ei varsinkaan tilanteessa, jossa joukkue häviää ja on pahasti rikkonainen.

– Eihän tämä ole helppo tilanne. Joukkueesta puuttuu jotain, Hirvonen myöntää.

– Paras ratkaisu olisi ollut, että viime lauantaina olisi ollut uusi valmentaja.

Ilveksen torstai-illan vastustaja Ässät nosti viikonloppuna kakkosvalmentaja Jari Härkälän ykkösvalmentajaksi. Ilveksessä entinen kakkosvalmentaja Petteri Hirvonen on vain tilapäisesti päävastuussa.

– Haluan jatkaa tässä organisaatiossa välivaiheenkin jälkeen, mutta en ykkösvalmentajana, hän toteaa.

Ilveksen tilanne on kaiken kaikkiaan murheellinen. Valmentajanvaihdoksen jälkeen joukkue on taistellut kaksi peliä hyvin, mutta kolmas, kotiottelu Ässiä vastaan oli mahalasku, joukkueen ylivoimaisesti huonoin ottelu koko kaudella. Syyttävä sormi kääntyy tietysti päävalmentaja Hirvoseen. Aiheetta.

– Elämä ei aina ole reilua.

Joukkueen uuden valmentajan etsintä on edelleen auki. Spekulaatiot pyörivät pitkin hallin käytäviä ja toreilla sekä turuilla.

– Minä tiedän asiasta tasan yhtä paljon kuin tekin. Enkä haluakaan tietää yhtään enempää. Keskityn vain tähän tilanteeseen, linjaa Hirvonen.

– Olen jutellut Elorannan kanssa pari kertaa, ja toivon että meidän kaverisuhde jatkuu edelleen.

Puolustajapula on akuutti

Ilveksen nuoret puolustajat Joonas Lehtivuori ja Antti Savolainen ovat joutuneet urakoimaan paljon. Savolainen keräsi Hirvosen kehut myös torstain ottelun jälkeen, mutta silti valmentaja on huolissaan nuorista pojistaan.

– Tätä menoa heistä tulee liian aikaisin liian vanhoja.

Vaikka Pasi Petriläisen pitäisi palata ensi viikolla ja helpottaa puolustajatilannetta, on Ilveksen tilanne lauantain seuraavaa ottelua ajatellen edelleen katastrofaalinen.

– A-nuorilla on neljä ehjää puolustajaa ja heilläkin on peli samaan aikaan lauantaina. Heidän toiveissa on saada Savolainen tai Lehtivuori sinne. Pelaajia pitää jakaa, Hirvonen toteaa.

Ilveksen joukkueessa on taitoa, voimaa, kokoa, nopeutta. Joukkueella on ollut kuitenkin henkinen takalukko. Hirvosen sanoin, kun suksi ei luista, niin se ei luista.

– Ei se taito mihinkään katoa, se pitää vain kaivaa esille. Kun et luota itseesi, syöttö ei lähde. Ei luoteta kaveriin. Nämä äijät osaa pelata nopeaa kiekkoa. Se pitää vain kaivaa esille.

» Lähetä palautetta toimitukselle