Suomalaistaustainen Soramies: "Meidän ketjumme yrittää pelata puolustavasti"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Soramies onnistui joukkueineen paremmin kuin Róbert Lántošin edustama Slovakia.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Saksan MM-turnaus alkoi tappiolla, mutta toinen ottelu päättyi niukkaan 2−1-voittoon Slovakiasta. Saksan joukkueen suomalaistaustainen Samuel Soramies oli tyytyväinen tulokseen.

Samuel Soramies on syntynyt Heidelbergissä, mutta hänen isänsä on suomalainen, joten hän on herättänyt syystäkin mielenkiintoa toisen kotimaansa järjestämissä kisoissa.

Itse pelistä Soramies iloitsi kolmesta pisteestä, ja näki joukkueen onnistuneen kokonaisuudessaan tiukassa taistelussa.

− Todella tärkeä voitto. Tiesimme, että meidän täytyy pelata kovaa ja pelasimme pelisuunnitelman mukaan, Soramies arvioi tuloksen takaa.

Ottelun kaikki kolme maalia tehtiin toisessa erässä. Saksa iski ensin kahdesti, ja Slovakia kavensi erän jälkimmäisellä puoliskolla.

− Ihan sama missä vaiheessa ottelua maalit tulevat, Soramies näki.

Soramies luonnehtii rooliaan Saksan joukkueessa lähinnä perinteisen nelosketjun roolin mukaisesti. Viimeisen kerran Soramies oli jäällä noin kolmisen minuuttia ennen loppua.

− Meidän nelosketjumme yrittää pelata hyvin puolustavasti ja samalla kovaa. Mielestäni tänään onnistuimme siinä hyvin, Soramies arvioi.

Helsingin otteluissa on ensimmäisten päivien aikana nähty hyvää kannustusta useamman joukkueen kannattajilta. Parhaiten esillä ovat olleet Saksan, Slovakian ja Sveitsin kannattajat, joten näiden kolmen joukkueen kohtaamiset tarjoavat tunnelmallisia huippuhetkiä jäähallissa.

− Loistava tunnelma oli tänään, Soramies kiitteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle