Niko Ojamäki näytti videoita tuomareille − "Kuulin vain kilahduksen"

LIIGA / Haastattelu
Niko Ojamäki on aloittanut kauden vahvasti
Kuva © Jarno Hietanen
Hurjaa alkukautta pelaavan Tappara miehittää myös pistepörssin kärkipaikkoja. Maalintekijänä tunnettu Niko Ojamäki on kunnostautunut nyt myös pelintekijänä. Kärppiä vastaan Ojamäki vei tuomarit kahdesti tutkimaan videoita, joista jälkimmäinen tuotti hyökkääjän sarakkeeseen maalin. Osuma nosti porilaislähtöisen pelimiehen jo pörssikakkoseksi.

Viime kaudella 23 maalia tehtaillut Niko Ojamäki on ollut yksi Tapparan huikean syksyn takuumiehistä. Tehoilla 3+5 Ojamäki on pistepörssin toisella sijalla edellään vain seurakaveri Kristian Kuusela.

Kärppiä vastaan Ojamäki osui ensimmäisessä erässä ylärimaan, josta kiekko kimposi tolpan kautta ulos maalista. Tilanne tarkistettiin videolta, eikä kiekko ylittänyt kokonaan maaliviivaa.

− Oli melko harvinainen tilanne. Kuulin vain, että kilahti, mutta en tiennyt menikö kiekko maaliin. Laukaus oli hyvä, mutta huono tuuri tällä kertaa, Ojamäki totesi.

Ojamäki kertoi, että laukomista on harjoiteltu paljon, myös rannelaukausta suoraan luistelusta.

"Ajattelin, että oliko taas tolpassa"

− Hyvin lähtee vedot tällä hetkellä. Paikkoja pitäisi saada lisää, vaikka toki olisin voinut jo nyt muutaman maalin tehdä lisää. Tässä lajissa ei voi koskaan olla tarpeeksi hyvä, Ojamäki naurahti.

Kolmannessa erässä Ojamäki ohjasi Valtteri Kemiläisen laukauksen maaliin. Laituri ehti jo pelästyä, että tämäkin osuma olisi hyvlätty videotarkistuksen jälkeen.

− Olin selkä maaliin päin ja kuulin taas vain kilahduksen. Ajattelin, että oliko taas tolpassa, kun tuomari meni puhelimeen. Onneksi tällä kertaa osui. Olisin voinut laittaa vielä toisen sisään, mutta pari metriä meni takatolpasta ohi. Korvaan Anton Levtchille tämän myöhemmin, saa sitten syöttöpisteen, Ojamäki tarinoi viitaten ottelun loppupuolella hukkaamaansa avopaikkaan, jonka ketjukaveri Levtchi tarjoili.

Työnteko kantaa hedelmää

Ojamäki oli mukana voittamassa maailmanmestaruutta viime keväänä. Hyökkääjä kertoi että voittopokaalia ei viety mihinkään eksoottisiin paikkoihin,

− Porissa pyörittiin Oliwer Kasken kanssa. Mestaruudesta nautittiin kunnolla ja sitten alkoi työnteko. Tapparassa olemme tehneet kovasti töitä näinä kausina, kun olen täällä pelannut. Nyt se kantaa hedelmää. Viime kausi oli vähän erilainen, mutta opimme virheistä ja nyt otetaan tärkeät pisteet jo alussa, Ojamäki puntaroi hyvin alkanutta kautta.

"Tämä on hyvä paikka kehittyä"

− MM-kisat olivat erilaiset, se on lyhyt projekti. Liiga-kausi on pidempi ja sen aikana tulee aaltoja. Välillä menee hyvin ja sitten tulee huonoja hetkiä. Olen yrittänyt kehittyä pelaajana, jotta pystyisin tasaiseen suorittamiseen. 

Hyvin sujuneen viime kauden jälkeen olisi Ojamäellä ollut varmasti ottajia ulkomailla. Hyökkääjä kuitenkin totesi, että hän halusi jäädä kotimaan Liigaan kiekkoilemaan.

− Tämä on hyvä paikka kehittyä. Olen mennyt viime vuosina huimasti eteenpäin ja halusin jatkaa kehitystä edelleen.

Ojamäki on tyytyväinen mahdollisuuksiin kehittyä kotimaan Liigassa
Kuva © Jarno Hietanen

Laidat ryskyivät Hakametsässä

Levtchin ja Patrik Virran hyökkäysvitjan muodostavan Ojamäen mukaan ketjun peli tuntuu rullaavan. Tamperelaisten kakkosketju loi Kärppiä vastaan lukuisia maalintekopaikkoja.

− Meillä on jotenkin tosi hyvä fiilis ketjussa tällä hetkellä. Levtchillä ja Virralla on taitoa ja minä koitan laukoa ja pystyn joskus syöttämäänkin, jos joku huutaa. Meillä saa yrittää ja saa tehdä virheitä. Jos joku menettää kiekon, niin sitten takakarvataan, Ojamäki kertoi.

"Pystyn joskus syöttämäänkin, jos joku huutaa"

Kärppien alivoima on tällä kaudella ollut toistaiseksi ohittamaton. Edes Tappara ei löytänyt lääkkeitä oululaisten puolustusmuurin ohittamiseksi. Ojamäen mukaan laukaukset ovat avainasemassa.

− Valmentajille pisteet, ovat laittaneet alivoiman erinomaiseen vireeseen. Vetoja pitäisi saada enemmän. Mekin pyörimme paljon ulkoreunoilla, eivät maalit sieltä tule.

Kärpät tuli illan otteluun ryminällä. Laidat ryskyivät, kun miestä niitattiin pleksiin. Tappara pystyi vastaamaan hyvin Kärppien fyysisyyteen, ja viime vuosien menestysjoukkueet tarjosivat erittäin viihdyttävää jääkiekkoa ilman pahempia loukkaantumisia.

− Peli meni fyysiseksi, mutta se on ihan hyvä. Meillä ei ole vielä tällaista peliä ollut, emmekä itse lähde ensimmäisenä viemään peliä tähän suuntaan. Oli hyvä nähdä tämäkin taso, että pärjäämme myös kovassa pelissä, kun semmoinen vastaan tulee, Ojamäki iloitsi.

"Ei Mäntylä pahoja tee ellei nyt oikein kunnolla suutu"

Päähän kohdistuneet taklaukset ovat nousseet otsikohin viime päivinä. Ville Varakkaan, Arto Laatikaisen sekä Kärppien Jussi Jokisen saamat pitkät pelikiellot ovat osoittaneet Liigan lalkukauden linjauksen olevan tiukan. Mielenkiintoisen tilanteesta tekee se, että kaikki kolme ovat yli 35-vuotiaita kokeneita pelureita. Tapparan veteraanipakki Tuukka Mäntylä on tunnettu aiemmin vastaavista tempauksistaan, mutta viime aikoina puolustaja on pysynyt paremmin kurissa

− Mäntylä on niin leppoisa kaveri, ei se kauheasti pahoja tee ellei nyt oikein kunnolla suutu. En tiedä ehtisikö se enää edes taklaamaan, Ojamäki naureskeli.

− Mutta kyllä me se aisoissa pidetään, ja jos joskus ylilyönti sattuu, niin sitten kärsimme alivoiman ja pelaamme sen pois alta. Eipä nuo muutkaan varmasti tahallaan ole sikailleet, vähän myöhässä kun tulee tilanteeseen niin vahinkoja sattuu. Kun tulee pitkiä pelikieltoja, niin luulisi siitä oppivan.

» Lähetä palautetta toimitukselle