Mestaruusmaalin iskenyt Marcus Davidsson: "Se oli tähänastisen urani tärkein maali"

LIIGA / Haastattelu
Marcus Davidsson sinetöi Tapparalle Suomen mestaruuden.
Kuva © Jarno Hietanen

Torstainen finaali Tapparan ja Pelicansin välillä päättyi kotijoukkueen juhliin maalein 5–4. Jatkoajalle venyneen ottelun ja Tapparan mestaruuden ratkaisseen maalin viimeistellyt Marcus Davidsson oli silmin nähden onnissaan Suomen-mestaruudesta.

Maaliaan ruotsalaishyökkääjä piti uransa merkittävimpänä.

– Se oli aivan uskomatonta! Se oli tähänastisen urani tärkein maali, Davidsson kuvaili voittomaaliaan ja sen tuomaa tunnetta.

Dramaattisia käänteitä sisältäneessä ottelussa molempien joukkueiden usko oli koetuksella. Davidsson myöntää, että ajatukset ehtivät hiipiä jo seuraavaan otteluun, kunnes Veli-Matti Savinainen toi Tapparan tasoihin, ja kaikki muuttui.

– Mestaruus tuntuu epätodelliselta. Ajattelin jo, että pelaamme Lahdessa kahden päivän kuluttua. Mutta Savinainen onnistui laittamaan kiekon sisään ja saimme energiabuustin ja sitten onnistuimme ratkaisemaan jatkoajalla. Ei olisi voinut mennä paremmin, ruotsalainen kertasi ottelun lopun käänteitä.

"Tapparalle on kunnia voittaa otteluita"

Kesken kauden veljensä Jonathan Davidssonin kanssa Tapparaan liittynyt Marcus kuvaili Tapparaa äärimmäisen voitonhaluiseksi joukkueeksi. Vaatimustaso oli korkea ja kaikki antoivat kaikkensa jokaikisen voiton eteen läpi kauden, mikä oli kirvesrintojen menestysresepti.

– Täällä kaikki voitot ovat tärkeitä. Tapparalle on kunnia voittaa otteluita. Ei ole väliä missä roolissa pelaa tai mikä ottelu on kyseessä.

– Älyttömän hyviä pelaajia, jotka pelaavat toisilleen ja yhteisen tavoitteen eteen.

Runkosarjassa kelpo tehoin esiintynyt Davidsson ei pystynyt tuottamaan tehoja samaan tapaan pudotuspeleissä. Ruotsalaissentteri ei kierrellyt pelillisiä haasteita, mutta oli tyytyväinen kauden lopetukseensa.

– Säästin tärkeimmän maalini viimeiseksi, Davidsson naureskeli ja jatkoi.

– Joskus se on sellaista: kiekkoa ei saa sisään samaan tapaan ja toisinaan peli kulkee. Yritin tehdä töitä ja lopulta se palkittiin.

Aiemmin jo CHL-mestaruuden voittanut Tappara kruunasi erinomaisen kautensa Suomen mestaruuteen. Davidsson ei suostunut asettamaan mestaruuksia paremmuusjärjestykseen, mutta joukkueen tasosta mestaruudet kertovat kaiken oleellisen.

– CHL oli myöskin fantastista voittaa. Suomen mestaruuden voittaminen on osoituksena kirsikka kakun päälle siitä, kuinka hyvä joukkue olemme.

Yhdessä asiassa ero mestaruuksien välille kuitenkin löytyi – mestaruuspokaalien painossa.

– CHL-pokaali on täyttä rautaa, se on järkyttävän painava. Suomenmestaruuspokaali oli eri tyyppinen, mutta kevyempi, Davidsson hymyili.

» Lähetä palautetta toimitukselle