Pudotuspelien arvokkaimmaksi palkittu Veli-Matti Savinainen: "Me vain toimimme niin kuin he sanovat"

LIIGA / Haastattelu
Veli-Matti Savinainen nostamassa Kanada-maljaa kauden 2022-23 Suomenmestarina.
Kuva © Jarno Hietanen

Pudotuspelien arvokkaimmaksi palkittu Veli-Matti Savinainen oli läpi kevään otteluiden jälleen se tunnettu taistelija. Hän jakoi pudotuspelien maalipörssin toisen sijan yhdessä HIFK:n Iiro Pakarisen kanssa 7 maalilla.

Tappara esitti vahvoja otteita läpi runkosarjan ja pudotuspelien. Savinaiselta iso kiitos kuuluu valmennusryhmän suuntaan.

− Meillä on huippuvalmennus aina maalivahtivalmentajasta fysiikkavalmentajaan. Ne tekevät sen taktisen työn ja me vain toimimme niin kuin he sanovat, Savinainen suitsuttaa Jussi Tapolan valmennusryhmää.

Otteluista ratkaisevaa edellisessä Lahdessa Tappara hallitsi kentän tapahtumia täysin. Katkon paikassa Tampereella kotijoukkueen alku oli rautaa ja suomenmestaruus näytti jo ratkenneen, kunnes Pelicans löysi vaihteen kiriin ja siirtyi päätöserän alussa johtoon.

Sekunti ennen varsinaisen peliajan päätöstä vähemmän yllättäen Savinainen ohjasi maalinedustalta ottelun jatkoerään. Tähän draaman täyteiseen ratkaisevaan otteluun valmistauduttiin muiden otteluiden tapaan videoiden avulla.

− Katsottiin videolta, mitä Pelicans oli muuttanut edelliseen otteluun ja reagoitiin siihen. Ei mitään sen kummempaa, Savinainen kertoo.

Vaikka ottelusarja päättyi selkeästi tamperelaisten hyväksi, Savinainen antoi tunnustusta nuorelle Pelicans ryhmälle.

− Heidän vahvuutenaan oli se, että he uskalsivat pysyä kiekossa pienessä tilassa hyvin ja siksi pelit olivat todella tasaisia, vaikka voitot menivätkin 4−1 meille, Savinainen kuvailee vastustajaa.

Savinaisen ura on tähän mennessä tuonut MM-kultaa ja hopeaa, viisi suomenmestaruutta, CHL-mestaruuden sekä nyt pudotuspelien arvokkaimman pelaajan pelaajan palkinnon.

» Lähetä palautetta toimitukselle