Jussi Tapola kruunasi nykypestinsä Tapparassa triplaan – kokee silti muutoksen seurassa olevan paikallaan

LIIGA / Haastattelu
Jussi Tapola valmensi Tapparan jälleen mestariksi.
Kuva © Jarno Hietanen

Torstaina pelattu Liigan viides finaali päättyi Tapparan juhliin jatkoajalla maalein 5–4. Tapparan toiseen perättäiseen Suomen-mestaruuteen valmentanut Jussi Tapola nautti muiden riemusta pukukopissa.

– Tietysti tässä kohtaa ennen kaikkea iloinen pelaajien puolesta. Se sitoutuminen ja työmäärä, jonka he ovat tämän menestyksen eteen tehneet, valmennusryhmä samalla lailla. Silloin kun se päättyy näin iloisesti ja onnellisesti, niin onhan tätä hieno seurata, kun pelaajat juhlivat, Tapola kommentoi pukukoppijuhlien keskeltä.

Tapparan jättävälle Tapolalle mestaruus oli kaikkiaan jo neljäs seuran päävalmentajana. Seurasta Tapola kertoo poistuvansa iloisella mielellä.

Menestysvalmentajan mielestä aika vahdin vaihdolle on tarpeen.

– Tämä on juuri oikea aika tuoda uusia tuulia. Menestyksen ylläpitäminen on haastavaa. Se vaatii uudistumista, ja nyt saamme uudistumista muuta kautta, Tapola tuumi.

– Nyt nautitaan tämän joukkueen kanssa ja katsotaan sitten, minne tie vie, päävalmentaja hymyili.

Tappara on yksi 2000-luvun menestyksekkäimmistä Liiga-joukkueista. Seuran viime vuosikymmenten menestyksen koetaan yleisesti olevan Tapolan ja tätä edeltäneen Jukka Rautakorven aikaansaannos.

Tapola uskoo voittamisen kulttuurin ja menestysjatkumon säilyvän, vaikka hän itse poistuukin seurasta.

Puistolan Pasi ja Karjalaisen Konsta jatkavat valmentajina täällä, ja johtavat pelaajat kuitenkin siirtävät sen kulttuurin seuraavalle joukkueelle, niin en minä ole yhtään huolissani.

Milloin Jussi Tapola nähdään seuraavan kerran Tapparassa?

– Ei tässä varmaan kukaan ikinä suunnittele yhtään mitään. Katsotaan, mihin elämä vie ja mitä tulee tapahtumaan.

– Tällä hetkellä haluan itse vain nauttia tämän joukkueen kanssa tästä mestaruudesta. Runkosarja, CHL-mestaruus ja Liigan mestaruus – saa olla aika kova joukkue, joka tämän uusii, Tapola päätti leveä virne kasvoillaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle