Loppukauden HIFK:ssa varmistanut Ilmari Pitkänen: ”Pyrin puskemaan joukkuekavereita eteenpäin”

LIIGA / Haastattelu
Ilmari Pitkäsen mielestä perusasioihin palaaminen teki HIFK:n pelille hyvää.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Ilmari Pitkänen nähdään HIFK:n paidassa kuluvan kauden loppuun asti. Laitahyökkääjä pureskeli keskiviikkoillan 2–4-kotitappiota ja kertoi, mitä annettavaa hänellä on helsinkiläisjoukkueelle.

HIFK kärsi keskiviikkona kotihallissaan häviön Pelicansille lukemin 2–4. Ensimmäinen erä meni kokonaan vierasjoukkueen komennossa ja erätauolle lähdettiin Pelicansin 0–1-johdossa. Toisessa erässä kotijoukkue pääsi paremmin peliin mukaan ja onnistui painamaan päällekin. Tuloksena oli tasoitusmaali, mutta vieraat kuittasivat sen jo saman erän aikana. Punanutut olivat koko ottelun takaa-ajoasemassa ja se näkyi lopputuloksessa Pelicansin viedessä pistepotin matkassaan.

HIFK:n hyökkääjä Ilmari Pitkänen on sitä mieltä, että hänen joukkueensa havahtui liian myöhään.

– Lähtö ei ollut sitä mitä toivottiin. Kaveri oli ensimmäisessä erässä enemmän hereillä. Tässä sarjassa jos pääset pelin flow'hun toisessa tai kolmannessa erässä, olet myöhässä.

Pitkänen näkee kirin avaimena pelin yksinkertaistamisen.

– Alku oli heikko, mutta kun palattiin steppi takaisin perusasioihin, rupesi näyttämään paremmalta. Laiha lohtu tosin tältä illalta.

Ilmari Pitkänen solmi äskettäin loppukauden sopimuksen HIFK:n kanssa oltuaan kauden alun koeajalla. Hänen mukaansa epävarmuus kauden jatkosta ei ole liiemmin vaikuttanut hänen pelaamiseensa punaisessa paidassa.

– Aika hyvin pystyin pitämään sen ulkopuolella. Olen ensimmäisestä päivästä asti nauttinut ja hyvin päässyt joukkueeseen sisään. Hieno juttu että saan olla tässä mukana.

Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Kuluvalta Liiga-kaudelta helsinkiläisjoukkueen riveissä Pitkänen odottaa ahkeraa työtä hyvässä hengessä.

– Meillä on aika selkeä päämäärä, jota kohti mennään ja sitä tässä työstetään. Tämäniltaisen ottelun kaltaiset alamäet kuuluvat asiaan, mutta nämä mitataan siinä kohtaa kun näistä otetaan opiksi. Mennään eteenpäin hyvillä mielin.

HIFK:ssa pelaamista Pitkänen kuvailee sanalla "ainutlaatuista". Aiemmin Liiga-urallaan muun muassa SaiPassa, Lukossa ja Jukureissa pelannut hyökkääjä on nähnyt monia kotihalleja ja edustanut Helsingissä vierasjoukkuetta. Hän kehuu Nordenskiöldinkadun jäähallin tunnelmaa erinomaiseksi.

Myös HIFK:n toteuttamaa pelitapaa Pitkänen pitää itselleen sopivana jääkiekkona.

– Hommat hoidetaan hyvin ja pyritään olemaan voimakkaita ja fyysisiä kaksinkamppailuissa. Kärkikentissä meillä on paljon taitoa ja nuoret pelaajat ottavat isoja askelia koko ajan. Me kokeneemmat yritämme potkia heitä eteenpäin. Hyvä paketti on kasassa, Pitkänen toteaa.

Vasen laitahyökkääjä uskoo, että pystyy tuomaan joukkueeseen kokemusta ja kannustavaa henkeä.

– Kaikennäköisissä tilateissa olen tässä uran varrella ollut. Siitä on mahdollista ammentaa vähän perspektiiviä ja näkemystä. En myöskään masennu ihan pienistä jutuista. Jos jollakulla on huono päivä, haluan puskea häntä eteenpäin, pohtii Pitkänen.

Hän näkee yhtenä roolinaan alivoimapelaajan ja toivoo kykenevänsä kamppailemaan varmasti puolustussuuntaan.

– Ja kyllä jokainen, varsinkin hyökkääjä, itseltään maaleja odottaa.

Ilmari Pitkänen on HIFK:ssa pelannut enimmäkseen nelosketjussa yhdessä Micke-Max Åstenin kanssa. Ketjuyhteistyö toimii Pitkäsen mukaan hyvin.

– Micken kanssa ollaan aika paljon puhuttu ja lähdetty jo elokuussa ihan perusasioista liikkeelle. Ne tuntuvat klikkaavan hyvin yhteen. Siinä on mukava olla, kertoo Pitkänen.

Kehitettävää on kuten vahvuuksiakin.

– Hyökkäyspäähän pitäisi pystyä tuomaan tulosta pikkuisen paremmin, se on ihan ehdottomasti kohta, jota pitää parantaa. Kun pystytään neljällä kentällä rullaamaan ja tekemään tulosta niin silloin ollaan vahvoilla, Pitkänen summaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle