Leijonien avausmaalin iskenyt Harri Pesonen: "Tässä näkee, että muutkin pelit ovat kovia"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Harri Pesonen pääsi tuulettamaan ottelun avauserässä.
Kuva © Jarno Hietanen
Suomi onnistui kaivamaan keskiviikkoillan ottelusta 5−3-voiton Ranskasta. Vastustaja piinasi Leijonia pitkään, ja hyökkääjä Harri Pesonen antoikin kunniaa Ranskalle.

Suomen ottelu alkoi mahdollisimman huonolla tavalla, sillä Ranska meni johtoon jo pelin toisella minuutilla. Harri Pesosen tasoitusosuma nähtiin kolmisen minuuttia myöhemmin, ja sen jälkeen Ranska ei enää johtoasemaan päässyt, vaikka onnistuikin kerran tekemään tasoituksen.

− Ei se voitto helpolla tullut. Ranska antoi tosi kovan vastuksen ja jouduimme tekemään loppuun asti töitä voiton eteen. Tietysti siihen ollaan tyytyväisiä, Pesonen kommentoi.

Pesonen iski kiekon kahdesti Ranskan maaliin. Ensimmäinen tasoitti ottelun avauserässä, toista ei hyväksytty Juho Lammikon aloitusrikkeen takia.

− Oli tärkeää, että saimme nopeasti pelin tasoihin, joten pääsimme peliin mukaan. Näin Ranska ei saanut niin hyvää otetta pelistä, ja ainahan se on mukava onnistua, turnauksen ensimmäisen maalinsa tehnyt Pesonen kommentoi.

− Toisessa tilanteessa olisi ollut hyvä paikka laukoa, mutta eipä ollut peli vielä käynnissä, Pesonen vastasi hymähdellen.

Pesonen ei lähtenyt arvioimaan, missä vaiheessa peliä Leijonat oli parhaimmillaan, mutta hän myöntää, ettei joukkueen peli ole lähelläkään valmista.

− Jokaisessa erässä oli hyviä hetkiä, mutta paljon parannettavaakin on joka puolella kenttää.

Suomi kohtasi ennakolta kolme kovinta vastustajaansa ensimmäisen kolmen ottelun aikana. Pesonen näki kuitenkin, että muutkin joukkueet tarjoavat varteenotettavan vastuksen.

− Tässä näkee, että muutkin pelit ovat kovia, vaikka ennakkoon ehkä kovempia maita kohdattiinkin alussa. Ihan täysi iltapuhde jouduttiin tässäkin tekemään, että saatiin voitto.

Suomen seuraava ottelu on perjantai-iltapäivänä, jolloin joukkue kohtaa Unkarin. Sen jälkeen vuorossa ovat vielä pelit Itävaltaa ja Tanskaa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle