Jalonen tähtää maajoukkuevalinnoissaan kevään päämäärään – "Tärkein tapahtuma on MM-kisat"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jukka Jalosen ja Suomen etu viime kevään MM-turnauksessa oli, että joukkue pysyi pitkälti samana.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Maajoukkuevalmentaja Jukka Jalosen päämäärä on luonnollisesti kasata paras joukkue voittamaan maailmanmestaruutta. Kauden aikana järjestettävät turnaukset palvelevat MM-tavoitetta.

Leijonien kausi alkoi jo marraskuussa omassa kotiturnauksessa.

- Kauden mittaan otetaan turnauksiin pelaajia. Arvioidaan aina turnauksen jälkeen miten itse kukin on pärjännyt, ja ketkä ovat vahvoilla kevään kisoihin. Samalla kuitenkin pyritään joukkueena pelaamaan hyvin, Jalonen analysoi.

- Kun kausi vähän etenee, niin on muistettava, että KHL:ssä alkaa playoffs kuukautta aiemmin kuin Liigassa. Pelejä heillä on enemmän kuin meillä. Pitää aina vähän miettiä miten käytetään "heidän" pelaajia maajoukkueessa, Jalonen lisää.

Tällä viikolla Leijoniin valituilla pelaajilla on edessään reissuviikko. Torstaina pelataan Tšekissä, lauantaina Moskovassa ja sunnuntaina Pietarissa. Matkustaminen vie omat eväänsä joukkueelta, vaikka ainakin KHL:ssä matkustamiseen on totuttu.

- Liigapelaajien määrä maajoukkueessa on suurimmillaan joulukuun peleissä, ja ehkä helmikuussakin. Jalonen laskeskelee.

Pelaajien tarkkailu eri puolilla maailmaa ei ole valmentajalle täysipäivätyö. Jalosen apuna on koko maajoukkueen valmennustiimi, videoiden lisäksi.

Viime keväänä Bratislavan MM-kisoissa Suomi oli ainoa NHL-tähtiä suoltava maa, joka ei saanut suuria tähtiä joukkueen vahvistukseksi.

- Meidän etu oli viime keväänä, että pelattiin pitkälti täysin samalla joukkueella. Ei korvattu pelaajia samalla tavalla kuin Ruotsi, Tšekki tai Venäjä. He tietenkin laskivat sen varaan, että NHL-pelaajat ovat parempia kuin muut. Mitä ne varmaankin ovat, koska ne pelaavat NHL:ssä, Jalonen pohtii.

- Siitä jää pois se etu, mikä syntyy yhdessä touhutessa ja tehdessä, mikä meillä oli olemassa viime keväänä, Jalonen pohtii.

- Mikä sitten on oikein ja mikä väärin, se on vaikea sanoa. Pienistä asioistahan nämä ovat kiinni. Kyllä me jatkossakin otamme joukkueeseen NHL-pelaajia, mutta ei kyllä vaihdeta koko joukkuetta.

» Lähetä palautetta toimitukselle