Ensimmäisiä finaalejaan pelaava Kristian Tanus jakoi kiitosta konkareille − "Osaavat sanoa oikeita asioita ennen peliä"

LIIGA / Haastattelu
Kristian Tanus pelaa ensimmäisiä liigafinaalejaan.
Kuva © Jarno Hietanen

Tappara nappasi kolmannen voiton finaalisarjassa, kun se kukisti TPS:n Tampereella lukemin 3−1. Kirvesrintojen nuorempaan kaartiin kuuluva Kristian Tanus, 21, luotti omiinsa loppuun asti.

− Kolmannen erän alussa pelasimme hyvin, mutta TPS:n maalin jälkeen passivoiduimme. Lopussa, kun he ottivat maalivahdin pois, pelasimme taas hyvin. Nuo meidän kokeneet jätkämme ovat näitä sen verran pelanneet, että hoitivat mallikkaasti nytkin. Petteri Puhakan maali rauhoitti meitä.

Tappara on voittanut kaikki kolme finaaliottelua todella pienellä marginaalilla. Toisessa ottelussa kiekko löysi tiensä TPS:n verkkoon turkulaisten puolustaja Ruben Rafkinin jalasta ja ottelu ratkesi jatkoerässä siihen.

− Nämä ovat olleet tiukkoja pelejä, jotka olisivat voineet kääntyä kummalle tahansa. Varsinkin kaksi ensimmäistä ottelua pomppi meille. En tiedä, ansaitsimmeko ne tuurit. Kaveri on pelannut hienosti ja olemme saaneet tehdä voittojen eteen täyden työn, Tanus virkkoi.

Tamperelaisjoukkueessa riittää kokemusta. Kristian Kuuselan, Veli-Matti Vittasmäen, Veli-Matti Savinaisen ja Otto Rauhalan kaltaiset pelaajat ovat esimerkkejä konkareista, joiden merkitys korostuu kevään peleissä. Listaa voisi Tapparan kohdalla jatkaa pidemmällekin.

− Helpottaahan se paljon. Olisi varmaan erilainen tilanne, jos vieressä oli joku, joka ei ole ikinä pelannut näitä pelejä. Kokeneet pelaajat osaavat sanoa oikeita asioita ennen peliä ja rauhoitella, jos on tarvetta, kiitteli Tanus.

Nuori hyökkkääjä ei ota paineita itselleen, vaikka kyse onkin jääkiekon mittapuulla isoista asioista sekä hänen ensimmäisistä Liiga-finaaleistaan.

− Koetan ottaa mallia ja antaa mennä vaan. Samaa peliä tämä on, vaikka finaaleissa pelataankin. Ei meillä erityisesti ole ollut tarvetta rauhoitella. Ehkä kolmansissa erissä on meinannut välillä lähteä peli käsistä. Niissä hetkissä tulee (kokeneilta pelaajilta) hyviä juttuja.

Tapparalla on mahdollisuus varmistaa mestaruus jo huomenna tiistaina Turussa.

− Tämä on ensimmäinen mahdollisuus ja tietysti koetamme sitä katkaisua lähteä hakemaan. Yritämme olla miettimättä asioita ja menemme vaihto kerrallaan. Elämme hetkessä, niin eiköhän siitä hyvä tule, jos on tullakseen.

Kummassa tahansa hallissa mestaruuspokaali lopulta ilmaan nouseekaan on varmaa, että tunnelma on yleisön puolelta taattu.

− On hienoa, kun hallit on täynnä sekä kotona että Turussa. Olemme saaneet hienon tuen tuolta meidän yleisöltä.

» Lähetä palautetta toimitukselle