Stillman: Vaikein peli edessä

NHL / Artikkeli
Cory Stillman on pelannut pitkän uran NHL-kaukaloissa, mutta koskaan häntä ei ole tituleerattu tähdeksi. Kuluvan kevään pudotuspeleissä 32-vuotias veteraanihyökkääjä on kuitenkin esittänyt uransa parasta jääkiekkoa, ja hän on panoksellaan vahvasti viemässä Stanley Cupia Raleighiin.

- Pelissä pitää olla itseluottamus mukana, ja tällä hetkellä omani on kunnossa. Yritän tehdä peliä, yritän saada ketjukaverini pelaamaan paremmin, ja olen saanut toistuvasti pisteitä. Olen liikuttanut kiekkoa, poiminut kakkossyötön silloin tällöin ja jotain vastaavaa, mutta olen koko ajan tuntenut oloni jäällä hyväksi. Mutta myös ketjukaveriesi tulee pystyä astumaan esiin, ja niin he ovat tehneet, Stillman jakoi kunniaa.

Stanley Cupin neljännessä finaaliottelussa Stillman otti jälleen ratkaisijan viitan harteilleen. Hän tasoitti Edmontonin johdon avauserässä ylivoimamaalillaan ja kasvatti näin pudotuspelien pisteputkensa 12 ottelun mittaiseksi. Tämän kevään pudotuspeleissä pitempään putkeen on kyennyt vain hänen joukkuetoverinsa Eric Staal, joka keräsi pisteitä 15 peräkkäisessä ottelussa.

- Oilers pääsi tekemään pelin ensimmäisen maalin, mutta tällä kertaa saimme tilaisuutemme, ja minä tasoitin pelin. Viime pelissäkin meillä oli mahdollisuutemme Justin Williamsin läpiajon myötä, ja se hiljensikin tuolloin yleisöä. Sen ansiosta pääsimme takaisin peliin, Stillman kertoi.

Pistepörssin kärkimies

Toisen tehomerkintänsä Stillman saalisti syöttämällä Mark Recchin voittomaalin toisessa erässä.

Staal ja Stillman jakavat pudotuspelien pistepörssin kärkipaikan. Molemmilla on 24 tehopistettä, mutta Stillmanin yhdeksän maalia nostavat hänet pörssin keulalle. Staal ei ole ollut viime otteluissa parhaimmillaan, mutta neljännessä finaalissa hän saalisti syöttöpisteet Hurricanesin molemmista maaleista.

- Oli hienoa nähdä hänen palaavan omalle tasolleen. Me kaikki uskoimme, että näin tulee vielä tapahtumaan. Luulen, että suurin asia hänen tämänpäiväisessä pelissään oli hänen luistelunsa. Hän tuli vauhdilla heti ottelun alkuun, ja kun hän pystyy tekemään sen, hän avaa paikkoja muille. Hänen vahvuutensa on pelin tekemisessä. Maalien tekeminen ei ole hänen pelissään tärkeintä, niin kauan kuin hän rakentaa tuolla tavalla tilanteita, se tietää hyvää joukkueemme kannalta.Ei haittaa vaikka hän ei tekisi yhtään maalia, Stillman sanoi.

Mikäli Carolina Hurricanes Stanley Cupin voittaa, Stillman ja Staal ovat vahvoja ehdokkaita pudotuspelien parhaan pelaajan Conn Smythe Trophyyn.

Neljännen finaalin voittamisen ansiosta Carolina Hurricanes saa ottelusarjan katkolle kotikaukaloonsa Raleighiin.

- Tämän pelin voittaminen oli meille hirmutärkeää. Kolmas peli oli tärkeä, mutta Edmonton onnistui pääsemään sen avulla 2-1-tilanteeseen, ja jos olisimme hävinneet tänään, olisimme lähteneet kotiin 2-2-tasatilanteesta. Emme halunneet sitä. Tänään oli tärkein pelimme, ja kun menemme kotiin, viides ottelu tulee olemaan tärkein ottelu missä olemme koskaan pelanneet.

Onnistunut kaappaus

Cory Stillman on pelannut pudotuspelejä hallitsevana Stanley Cupin mestarina. Hän sai oman sormuksensa keväällä 2004, kun Tampa Bay Lightning kohotteli pokaalia finaalisarjan päätteeksi.

- Seuraava peli tulee olevaan tähänastisista vaikein. Meidän on edelleen parannettava peliämme. Vaikka pelaisit miten ja voittaisit, sinun on aina oltava valmis parantamaan. Pelisarjan päättäminen on kaikista vaikeinta, mutta olemme valmiita tekemään sen kotikentällä, Stillman uskoo.

Tuolloin Stillman oli statistin roolissa. Hän merkkautti 21 pudotuspeliottelussa tehot 2+5. Työsulku peruutti viime talvena NHL-kauden, eikä Stillman pelannut missään. Syksyllä hän tuskaili vielä elokuussa ilman seuraa. Seitsemästä edellisestä kaudesta kuudella hän oli ylittänyt 20 maalin rajan, mutta kukaan ei osoittanut kiinnostusta. Kunnes Hurricanes kiinnitti hänet. Nyt Carolinan johtomiehet voivat läpsiä toisiaan selkään – marginaalisopimus kääntyi lottovoitoksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle