Sotši 2014: Latvia - Lupauksia ja vanhoja tuttuja

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Onko tämä Baltian maa jo nyt mitalisijojen ulkopuolella?
Kuva © Getty Images
Latvian jääkiekon olympiajoukkue aloittaa neljännet kisansa. Tähän mennessä joukkueella ei ole ollut toivoakaan päästä neljän parhaan joukkoon. Tällä kertaa joukkueessa on paljon kokemusta ja taitoa, joten Latvia on yllättäjän asemassa.

Joukkueen puolustuksetsa löytyy peräti seitsemän puolustajaa KHL:stä, joista viisi on samasta joukkueesta. Pakkien kärkinimet ovat Oskars Bartulis ja yksi Latvian kaikkien aikojen parhaimmista pelaajista Sandis Ozolinš. 41-vuotias puolustaja on kisojen veteraanipelaajille hyvin tuttu. Ozolinš edusti 875 NHL-ottelussaan jopa seitsemää eri joukkuetta. 

Hyökkääjistä kirkkaimmat tähdet ovat Kaspars Daugavins, Martins Karsums, sekä nuori lupaus Zemgus Girgensons. Joukkueen valmentajana jatkaa Girgensonsille tuttu Sabres-luotsi Ted Nolan.

Maalivahdit keskikastia

Maalivahdeista ykkösveskarin paikan ottaa Edgars Masaļskis. 33-vuotias maalivahti on ollut Latvian maajoukkueessa vuodesta 2002 lähtien ja nämä ovat hänen neljännet olympialaiset. Masaļskis on erittäin hyvä maalivahti ja varmasti joka ottelussa. Luukkumiehen roolin saa AHL-maalivahti Kristers Gudļevskis.

Oskars Bartulis on joukkueensa ykköspakki.
Oskars Bartulis on joukkueensa ykköspakki.
Kuva © Getty Images

Puolustus KHL-materiaalia

Joukkueen puolustuksesta löytyy vain yksi pakki KHL:n ulkopuolelta. Se tarkoittaa sitä, ettei tämän maan puolustus ole lähelläkään kisojen huonointa. Ozolinš on kärkipakki Bartuliksen kanssa ja yhdessä NHL-kokemuksella varustettu kaksikko muodostaa kovan tutkaparin. 

Kakkosketjun puolustukseen sopivat erittäin hyvin seuraavaksi kovimmat puolustajat Arturs Kulda ja Krisjanis Redlihs. Molemmat ovat isoja pelaajia, joilta löytyy myös tulivoimaa.

Zemgus Girgensons on Latvian tuleva supertähti.
Zemgus Girgensons on Latvian tuleva supertähti.
Kuva © Getty Images

Hyökkäyskään ei yhtään hassumpi

Latvian hyökkäyksen kovimmat tekijät ovat Martins Karsums, Daugavins, Janis Sprukts, Girgensons ja Herberts Vasiljevs. Karsums on tehnyt NHL-kokeilunsa jälkeen tasaista jälkeä KHL:ssä.

Girgensons on nuori lupaus, jonka otteet Buffalo Sabresissa ovat keränneet runsaasti kehuja. Tulokaspelaaja on pelannut mainiota kautta joukkueensa konttauksesta huolimatta.

Girgensons ei ole ainoa hyökkääjä, jolla on kokemusta taalajäiltä. Daugavins pelasi kauan NHL:ssä ennen siirtoa Sveitsiin.

Sprukts on tuttu suomalaisille HPK:n ja Lukon paidasta. NHL:ssä hänet nähtiin Florida Panthersissa.

Vedenjakaja: Latvia

Latvia on ollut osallistumissaan MM-kisoissa ja olympialaisissa ollut toistuvasti aliarvioitu sekä altavastaajan roolissa.

Nuorten tähtiensä avulla joukkue menee hiljalleen eteenpäin, vaikka tällä kertaa odotusarvo menestyksen suhteen ei ole erityisen korkealla.

» Lähetä palautetta toimitukselle