Puljujärvellä mahdollisuus tehdä historiaa, myös Vesalaisella haussa kova tripla

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Suomi voi juhlia aikaisin maanantaiaamuna MM-kultaa.
Kuva © Andreas Robanser / Puckfans.at
Jesse Puljujärvellä on mahdollisuus nousta koko jääkiekkohistoriassa vasta kolmanneksi pelaajaksi, joka on voittanut saman kauden aikana sekä alle 20- että alle 18-vuotiaiden MM-kultaa.

Vuodenvaihteessa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa kultaa voittaneen Suomen joukkueen suurimpia tähtiä oli koko kisojen pistepörssin voittanut Jesse Puljujärvi. 17-vuotias superlupaus pelaa maanantain vastaisena yönä jo vuoden toisessa MM-finaalissaan, kun alle 18-vuotiaiden maajoukkue kohtaa Ruotsin.

Jos Pikkuleijonat ottaa kultaa, tulee Puljujärvestä vasta kiekkohistorian kolmas pelaaja, joka on onnistunut voittamaan saman kauden aikana sekä alle 18- että alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden. Aiemmin tähän temppuun ovat yltäneet vain yhdysvaltalaiset Jack Campbell ja Jason Zucker, molemmat vuonna 2010.

Vesalaisella mahdollisuus triplamestariksi

Vuotta Puljujärveä nuoremmassa ikäluokassa Suomen ykkösnimiä on ammatikseen Frölundassa pelaava Kristian Vesalainen. 16-vuotias hyökkääjä on tällä kaudella saavuttanut jo Champions Hockey Leaguen mestaruuden, ja titteleitä voi olla luvassa vielä peräti kaksi lisää.

Alle 18-vuotiaiden MM-finaalin kanssa samana päivänä pelataan nimittäin SHL:n kuudes finaaliottelu sarjassa, jota Vesalaisen edustama Frölunda johtaa 3-2. Mikäli Frölunda onnistuu voittamaan mestaruuden, on Vesalainenkin Ruotsin mestari pelattuaan pudotuspeleissä viisi ottelua.

» Lähetä palautetta toimitukselle