Philadelphia Flyers - Berube ja menneisyyden haamut

NHL / Artikkeli
Steve Mason on maalivahti, johon Flyers pitää voida luottaa.
Kuva © Getty Images
Philadelphia Flyers palautti uskottavuutensa katastrofikauden jälkeen. Nyt sen on todistettava olevansa tulevaisuudessa varteenotettava mestarisuosikki. Toimistolla on siivottu, pöydät on putsattu ja talkoot voivat alkaa.

Viime kausi alkoi veljellisen rakkauden kaupungin ylpeydellä todella nihkeästi. Pitkään syksyn ainoa valopilkku oli maalilla epäilijöille pitkää nenää näyttänyt Steve Mason. Kolmella tappiolla alkanut runkosarja johti päävalmentaja Peter Lavioletten potkuihin. Apuvalmentaja Craig Berube nostettiin puikkoihin.

Flyers venyi Beruben alaisuudessa pudotuspeleihin itäisen konferenssin kuudennelta sijalta. Mason pelasi vahvan kauden ja omalle tasolleen alun vaikeuksien jälkeen palannut Claude Giroux tuikki tutusti kentän kirkkaimpana tähtenä.

Kapteenin taustalta Wayne Simmonds pelasi uransa parhaan kauden, eikä täyttä potentiaalia ole vielä ulosmitattu. Eniten parannettavaa jäi Luke Schennille ja Nicklas Grossmannille, jotka eivät pystyneet tarjoamaan odotettua oman pään vahvaa tilkitsemistä.

Kesällä hankittu Umberger, tuttu mies tutussa paidassa.
Kuva © Getty Images

Kauden jälkeen GM Ron Hextall nostatti tunteita lähettämällä supersuositun Scott Hartnellin Columbukseen. Vaihdossa Philadelphiaan lennätettiin organisaatiolle entuudestaan tuttu R.J. Umberger. Hextallin näkemyksen mukaan joukkue kaipasi nopeampia jalkoja ja niitä Umberger tarjoaakin hitaaseen Hartnelliin verrattuna.

Kauden alla Kimmo Timoselta löydetyt veritulpat pakottivat Hextallin reagoimaan nopeasti. Pikavauhdilla hankitulta Michael Del Zottolta olisi epäreilua odottaa Timosen saappaiden täyttämistä, mutta potentiaalia New York Rangersin entisellä ykkösvarauksella on.

Mielenkiintoisin uusista Flyers-pelureista on Ranskan maajoukkueen vakiokasvo Pierre-Édouard Bellemare. Kuinka onnistuu hyppy 29-vuotiaana SHL:stä NHL:ään? Organisaatiolla on hyviä kokemuksia vastaavista harppauksista Michael Rafflin kanssa.

Flyers-puolustuksessa on yhden kuopiolaisen mentävä aukko.
Kuva © Getty Images

Pelaajakartta

VLH

Brayden Schenn
R.J. Umberger
Michael Raffl
Pierre-Édouard Bellemare
Jay Rosehill

KH

Claude Giroux
Sean Couturier
Vincent Lecavalier
Scott Laughton
Ryan White

OLH

Jakub Voracek
Wayne Simmonds
Matt Read
Zac Rinaldo
Jason Akeson

P

Mark Streit
Andrew MacDonald
Kimmo Timonen
Braydon Coburn
Michael Del Zotto
Luke Schenn
Nick Schultz
Nicklas Grossmann

MV

Steve Mason
Ray Emery

Valmentaja

Craig Berube

Nykyään Philadelphiassa myös puolustetaan

Flyers profiloitui Peter Lavioletten aikakaudella nopeaa ja erittäin voimakkaasti hyökkäysorientoitunutta kiekkoa pelaavaksi joukkueeksi. Berube ajoi nopeasti sisään huomattavasti kurinalaisemman puolustuskonseptin. Flyers hyökkää edelleen railakkaasti ja hyökkääjistö mahdollistaa sen.

Beruben tyyli on edesauttanut myös epäonnistujan leimaa aiemmin urallaan kantaneen Masonin nousussa parrasvaloihin. Maalivahti ei vielä ole sarjan tähtikastissa, mutta antaa silti joukkueelle mahdollisuuden voittaa joka ilta. Ehkäpä kauden 2014-2015 aikana aletaan puhua sarjan aliarvostetuimmasta maalivahdista?

Pöytä on putsattu, toimisto tuuletettu - löytyykö kaapeista vielä luurankoja?

Organisaatiossa on nyt huippuosaamista, Hextall on edeltäjäänsä parempi GM. Lavioletten viimeisinä aikoina pelaajat tuntuivat kääntyneen päävalmentajaansa vastaan. Nyt Berube on saanut tuon luottamuksen rakennettua takaisin.

Menneisyyden haamut ovat kuitenkin valtavat. Masonin pään kestävyys otetaan varmasti esiin parin heikommin menneen ottelun jälkeen. Se, yhdistettynä omia maalivahtejaan elävältä syöneeseen kotiyleisöön voi olla myrkkyä.

Flyersin on nyt osoitettava, että viime kausi ei ollut vain pitkä kuherruskuukausi. Sen on rakennettava menestyksensä puhtaalta pöydältä, mutta viime kauden avaintekijöillä.

NHL-toimituksen arvio: pitkälti ennallaan säilynyt kokoonpano on oikeastaan vain Timosen verran heikompi. Joukkue ei ole enää parin vuoden takaisessa iskussa, mutta pääsee itäisestä konferenssista pudotuspeleihin. Sijoitus säilynee samana viime kauteen verrattuna.

» Lähetä palautetta toimitukselle