Lähteet: Superlupaus Matvei Mitškov saapuu NHL-jäille jo ensi kaudeksi

NHL / Uutinen
Mitškovia on pidetty pitkään yhtenä hänen ikäluokkansa lupaavimmista pelaajista.
Kuva © Tiia Mahkonen
Philadelphia Flyers on sisäpiirilähteiden mukaan saamassa huippulupaus Matvei Mitškovin kokoonpanoonsa suunniteltua aiemmin.

Huippulupaus Matvei Mitškov on solmimassa NHL-tulokassopimuksen Philadelphia Flyersin kanssa. Asiasta kertoi ensin NHL-sisäpiiritoimittaja Anthony Di Marco viestintäpalvelu X:ssä vedoten seuran vahvistamiin tietoihin.

Flyers varasi venäläistaiturin kesän 2023 varaustilaisuuden seitsemännellä varausvuorolla. Mitškov ei ole vielä allekirjoittanut NHL-tulokassopimusta, sillä hänen KHL-sopimuksensa Pietarin SKA:n kanssa kattaa myös kaudet 2024–25 ja 2025–26. 

Menneellä kaudella 19-vuotias pelasi lainalla HK Sotšissa, jossa hän merkkautti 47 otteluun tehot 19+22.

TSN:n sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrun uutisoi SKA:n vapauttavan Mitškovin sopimuksestaan maanantaina. Agenttitoimisto CAA Hockeyn puolesta Mitškovia edustavat J.P. Barry ja Pat Brisson sekä pelaaja-agentti Paul Theofanus ovat neuvotelleet aktiivisesti SKA:n kanssa viime viikkojen ajan taatakseen sopimuspurun jo suunniteltua aiemmin.

LeBrun toteaa X:ssä, että Mitškov liittynee Flyersin organisaatioon noin kahden viikon sisällä sopimuspurusta riippuen venäläisen viisumiprosessin kestosta.

Mitškov pelasi itsensä kiekkoilevan maailman tietoisuuteen keväällä 2021, kun hän voitti alle 18-vuotiaiden MM-kisojen pistepörssin merkkautettuaan seitsemään otteluun tehot 12+4. Miesten maajoukkueessa hän debytoi saman vuoden syksyllä iskemällä Karjala-turnauksessa ilmaveivimaalin Ruotsin verkkoon.

Laituria pidettiin pitkään vuoden 2023 varausluokan lupaavimpana pelaajana yhdessä Chicago Blackhawksin Connor Bedardin kanssa, mutta epävarmuus Mitškovin kotimaan sopimuskuvioista pudotti hänen varausstatustaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle