Nuoria parrasvaloihin

NHL / Artikkeli
Menneellä kaudella Vancouverin monet Vancouverin pelaajat pelasivat odotuksiin nähden heikon kauden. Useilla pelaajilla syy löytyi loukkaantumisista, mutta mukaan mahtui myös niitä, jotka eivät saaneet peliään missään vaiheessa muuten kulkemaan.

Tulevalla kaudella Canucks-fanien mielenkiinnon kohteet kohdistuvat ennen kaikkea maalille, jossa Roberto Luongoa pidetään varmana joukkueen arvokkaimpana pelaajana. Hyökkäyksessä Sedinin kaksosilta odotetaan yhä suurempaa roolia joukkueessa ja innokkaimmat puhuvat jopa päälle 90 pisteen ylittämisestä.

Joukkueen puolustuksessa uusi puolustaja Willie Mitchell on yksi seuratuimmista Canucks-pelaajista. Joukkueen perinteiset suosikkipuolustajat Sami Salo ja Mattias Öhlund tunnetaan jokaisen fanin toimesta hyvin, mutta nuoret Kevin Bieksa ja Lukas Krajicek saavat osakseen paljon mielenkiintoa.

Vancouverilla ei suuria supertulokkaita ole ollut sitten Sedinin kaksosten tulokaskauden, mutta tulevalla kaudella joukkueessa saattaa kuitenkin pelata kaksi tulevaisuuden avainpelaajaa, puolustaja Luc Bourdon ja hyökkääjä Ryan Kesler.

Ryan Kesler

Nuori Canucks-hyökkääjä Ryan Kesler lähti viime kauteen maltillisin mielin. Nuorukaisen ympärillä luotiin hänen suhteen kuitenkin varsin kovia odotuksia kauden 2004-05 johdosta, jolloin parikymppinen Kesler valittiin AHL:ssä pelaavan Manitoba Moosen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Viime kausi ei ollut Keslerilta aivan täysosuma, mutta hän paransi peliään koko ajan ja otti loppukaudesta jo isoa roolia Vancouverin joukkueessa.

Monipuolisen Keslerin oivan pelin taisi huomata myös Philadelphia Flyers, joka yritti kaapata Vancouverin lahjakkainta hyökkääjää itselleen ja oli valmis maksamaan Keslerin palveluksista 1.9 miljoonaa dollaria. Canucks kuitenkin vastasi Flyersin tekemään tarjoukseen, joten nyt Keslerilla on paitsi suuri tili, mutta myös näytönpaikka. Harjoituspelien perusteella Kesler on ainakin kovassa kunnossa, joten on hyvin mielenkiintoista seurata hänen kauttaan.

Jatkoaika tulee seuraamaan Keslerin ottaita läpi kauden Vancouverin kuukausiraporttien yhteydessä.

Luc Bourdon

Mikäli nuori ja fyysinen Canucks-puolustaja ottaa paikkansa pelaavasta kokoonpanosta, lahjakkaan Bourdonin otteita on myös kannattavaa seurata. Kyseessä on lahjakkain puolustaja, kuka on pukenut Vancouverin paidan päälleen sitten vuoden 1994 ykkösvarauksen Mattias Öhlundin. Myös vastustajien kannattaa seurata Bourdonia, sillä tämä mies osaa todella taklata.

Paras kiekonkäsittelijä: Henrik Sedin
Paras laukoja: Markus Näslund
Paras luistelija: Brendan Morrison
Paras aloittaja: Marc Chouinard
Paras taklaaja: Matt Cooke
Paras ärsyttäjä: Matt Cooke
Paras pelinrakentaja: Henrik Sedin
Paras puolustava hyökkääjä: Ryan Kesler
Paras hyökkäävä puolustaja: Sami Salo
Enforcer/tappelija: Kevin Bieksa
MVP: Roberto Luongo

» Lähetä palautetta toimitukselle