Jokerien maalivahti-show vihdoin ohi?

LIIGA / Artikkeli
Jokerit on ehtinyt jo tässä vaiheessa kautta pyöritellä maalivahtirulettiaan moneen kertaan. Ensimmäinen pyöritys sattui rosvosektorille, kun Tim Thomas karkasi NHL:ään päivää ennen runkosarjan alkua. Seuraava pyöritys taas tuotti tyhjän arvan Karl Goehringin muodossa. Nyt seurassa uskotaan voittoruudun löytyneen.

Jokerien maalivahtivalmentajalle Hannu Nykvistille alkukausi on ollut erikoinen. Harjoitusringissä on pyörinyt yhteensä seitsemän maalivahtia, vaikka kautta on takana vasta kolmannes. Rutiineihin runsas vaihtelu ei Nykvistin mukaan juurikaan ole vaikuttanut.

- Jos mennään ajassa taaksepäin, niin aluperinhän oli suunniteltu, että Timi pelaa pelit ja Hallikainen ja Hovinen on sitten nuoret pojat, jotka ovat kasvamassa siihen liiga- ja A-ruutuun, Nykvist muistelee.

- Sitten kun tapahtui niinkuin tapahtui, että Timi lähti, niin piti äkkiä saada joku jannu tänne ja se nyt ei ehkä ihan kohdilleen mennyt, tai hän ei onnistunut ihan niinkuin odotettiin.

Karl Goehringin vierailu jokerimaalilla epäonnistui pahasti. Jokerit paikkasi tilannetta ensimmäisen kerran viikko sitten, kun Mikko Rämö liittyi joukkueeseen. Jo silloin seurajohto vihjaili, että Goehring poistuu riveistä heti, kun korvaava ykkösvahti vain löytyy.

- Nyt ollaan sitten tässä tilanteessa, että Steve Passmore tulee ja Rämö tuli meille. Luulen, että tällä kaksikolla pystymme loppuun asti menemään ja saamme paketin kasaan.

Karl Goehring oli lähtökohtaisesti huippuvahvistus. Monet liigassa loistaneet maalivahdit eivät ole koskaan edes vakiinnuttaneet paikkaansa AHL:ssä, Goehring taas oli pelannut Pohjois-Amerikan kakkossarjaa useita kausia.

- Syracusessa hän on paljon pelannut, mutta Syracuse on käsitykseni mukaan ollut sellainen joukkue, joka ei ole kauheasti voittanut siellä, muistuttaa Nykvist.

Eurooppalaisessa kiekossa on piirteitä, jotka sopivat Goehringille erityisen huonosti.

- Kaverin omien sanojen mukaan täällä on neljä kenttää, joilla on kädet ja ehkä farmissa tullaan enemmän vauhdilla ja yhdellä kentällä on kädet siellä. Siellä peli tulee enemmän vauhdilla maalin eteen, kun täällä on enemmän pysty- ja poikkisyöttöjä, mihin hän ei ollut välttämättä tottunut, Nykvist selittää.

- Sitten tietysti pienen kokonsa takia hänen pelityylinsä pitää olla sellainen, että jokaiseen vetoon pitää saada ihan absoluuttisen oikea sijoittuminen. Sitten jos tulee paljon hässäkkää maalin eteen, niin aika helposti jätkä työnnetään sinne maalin sisään.

» Lähetä palautetta toimitukselle