Karl Goehring

Maalivahtimv

Syntynyt:
23.8.1978 @ Apple Valley, USA
Varaus:
Sopimus:
2007
  • Maa
    USA
  • Ikä
    v.
    45
  • Pituus
    cm
    173
  • Paino
    kg
    73
  • Käsi
    L

Ura

Monen muun Suomeen päätyneen maalivahdin tavoin myös Goehring on saanut oppinsa Yhdysvaltain yliopistosarjassa. Neljän Pohjois-Dakotan yliopistossa vietetyn vuoden jälkeen pienikokoinen maalivahti sai ammattilaissopimuksen Columbus Blue Jacketsiin keväällä 2001.

Ensimmäisen ammatilaisvuotensa aikana Goehring pelasi myös ECHL:n Dayton Bombersissa, mutta sen jälkeen hän kuului Blue Jacketsin AHL-joukkueen Syracuse Crunchin vakiokokoonpanoon aina kevääseen 2005 asti.

2005 kesällä Columbus ei enää tarjonnut Goehringille jatkoa, vaikka tämä olikin edelliskaudella ollut Syracusessa selkeä ykkösvahti. Nuorempien maalivahtilupausten syrjäyttämäksi joutunut Goehring suuntasi katseensa Eurooppaan ja siirtyi lopulta Jokereihin Tim Thomasin korvaajaksi.

Vahvuudet

Pienikokoiselle maalivahdille tyypillisesti Goehringin suurin vahvuus on hänen nopeutensa.

Heikkoudet

170-senttinen maalivahti ei peitä maalia yhtä hyvin kuin 190-senttinen. Goehring joutuu tekemään jokaisen torjunnan eteen enemmän töitä kuin isompikokoiset kollegansa.

Rooli

Goehring hankittiin Jokereihin paikkaamaan Tim Thomasia, jonka oli tarkoitus pelata jopa 50 runkosarjaottelua. Samaa odotetaan Goehringiltäkin.