Kiekko-Espoolle hallittu voitto Ilveksestä, Nea Katajamäelle piste-ennätys − "Olen saanut itseluottamusta"

Naisten Liiga / Artikkeli
Kiekko-Espoo jätti Ilveksen jälkeensä. Nea Katajamäki (vasemmalla) saavutti yhden kauden piste-ennätyksensä. Arkistokuva.
Kuva © Timo Savela
Nea Katajamäki syötti kaksi maalia, kun Kiekko-Espoo haki kolme pistettä Tampereelta Naisten Liigan päivän ainoassa kamppailussa. Espoolaisten hyökkääjä ylsi uransa yhden kauden piste-ennätykseen. Tupsukorvien riveissä Anniina Kaitala palasi kuukauden tauon jälkeen kaukaloon.

Naisten Liigaan harvinaisessa arkipäivän ottelussa kohtasivat Ilves ja Kiekko-Espoo. Vierailijat saivat lopulta otteen pelistä ja puristivat etenkin kolmannen erän tyylikkään esityksensä ansiosta 3−1-voittoon.

− Olen joukkueeseen tosi tyytyväinen, että pystyimme pelaamaan viisikot keskenään ja joukkueena tosi hyvin. Meillä oli koko ajan hyvä fiilis ja meininki, eikä tullut notkahduksia. Olen tyytyväinen siihen, että pystyimme läpi pelin pitämään tekemisen hyvällä tasolla, Kiekko-Espoon Nea Katajamäki iloitsi.

Ottelu alkoi tasaisesti, joskin Ilveksellä oli avauserässä rahtusen parempia maalipaikkoja. Tiia Pajarinen joutui venymään muutamaan reaktiotorjuntaan patjoillaan, kun kotijoukkue pääsi kokeilemaan lähietäisyydeltä. Suurimmaksi osaksi peli oli alkuun hermostunutta, eikä valtaosa kummankaan joukkueen suunnitelmista taittunut uomiinsa.

Maaleja hässäkän keskellä

Myös Salla Sivula Ilves-maalilla sai esittää parastaan, kun hän torjui muun muassa Emma Nuutisen ja Lisette Täksin terävät kudit avauserän tiimellyksessä. Täks onnistuikin lopulta iskemään pelin ensimmäisen osuman maalinedusruuhkasta Julia Zielińskan viivalaukauksen jälkeen.

Täks loukkasi itseään hetki maalinsa jälkeen, kun Noora Mylläri kaatoi hänet kulmaväännössä. Kiekko-Espoo-tähti oli kuitenkin jo ennen erätaukoa pelissä mukana. Myös Ilves-leirissä koettiin kovia, kun Ada Eronen kolasi Jenna Lehtiniemen jään pintaan ja puolustaja poistui kipristellen jäältä. Kummastakin tilanteesta tuomittiin kaksiminuuttiset. Huolimattomuus niin kiekollisessa pelissä kuin kontaktitilanteissa näytteli isoa roolia illan mittelössä.

Vieraat pääsivät niskan päälle ottelun edetessä, mutta Sivula piti hienoisen onnenkin sävyttämänä torjunnoillaan espoolaisten johdon yhdessä maalissa − kunnes ei enää pitänyt. Tea Villilä puttasi 2−0-maalin ylivoimalla, kun Katajamäki oli ensin ajanut röyhkeästi laidalta sisään ja niputtanut Ilves-puolustuksen. Syötön myötä Katajamäki teki Naisten Liigassa yhden kauden piste-ennätyksensä. Hän kartutti vielä myöhemmin toisella syötöllä runkosarjan saldonsa 10+13=23 tehopisteeseen.

− En ole kiinnittänyt pisteisiin niin huomiota, mutta tuntuu, että oma peli on mennyt eteenpäin. Kai se väkisinkin näkyy pisteissäkin. En tietenkään valita! Olen saanut omaa vauhtia kehitettyä treenaamisen kautta ja siitä huomaa, että olen päässyt eteenpäin. Ehkä isoimpana kehitystä on tullut korvien välissä ja sitä kautta olen saanut itseluottamusta.

Itseluottamus uhkuen Katajamäki nimenomaan ennätyspisteensä saavuttikin.

− Meillä oli vaihto kesken ja katsoin, että ehkä Ilvekselläkin oli. Keskialue näytti olevan tyhjä ja sain kerättyä vauhtia. En tiedä, oliko se suora syöttö vai kimmokkeen kautta, Kiekko-Espoon hyökkääjä kertasi.

Kiekko-Espoo kävi lähellä kolmatta maalia kolmannen erän alkajaisiksi, kun kolmannessa erässä mainiosti pelannut Julia Schalin kiskaisi pikkumustan tolppaan. Läheltä piti -tilanne kuvasi pienoiskoossa ottelun ratkaisuhetkiä, sillä vierasjoukkue pystyi pelaamaan kiekollisena oikeilla hetkillä ja pitämään tupsukorvat muutamaa tilannetta lukuunottamatta poissa Pajarisen maalin läheisyydestä. Nuutisen espoolaisille tekemä kolmas osuma ratkaisi voiton kohtalon, mutta Emilia Varpula kavensi vielä numeroita. Pisteet matkasivat kuitenkin pääkaupunkiseudulle.

Kaitala palasi innoissaan, mutta puhallellen

Vaikka Ilves jäikin pisteittä keskiviikkona, oli tamperelaisillakin pieni ilonaiheensa. Joukkueen alkukauden paras maalintekijä Anniina Kaitala nimittäin palasi kokoonpanoon oltuaan kuukauden verran sivussa.

− Kyllä huomasi, että oli pitkä tauko peleistä alla ja että~oli heti kova vastusta`ja vastassa. Joutui ainakin ensimmäisessä erässä hengittämään vähän raskaammin ennen kuin lähti liikkeelle. Kiva oli pelata.

Anniina Kaitala viiletti kaukalossa intoa täynnä pitkän tauon jälkeen. Arkistokuva.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Kaitala sai kakkossyötön emäntien illan ainoaan osumaan.Hän kellotti peliaikaa 16.52 ja laukoi kuusi kertaa kohti Kiekko-Espoon maalia.

− Intoa kyllä oli, mutta järkeä ei sitten ehkä niinkään. Oli kovaa peliä ja hyvää vauhtia. Vastustaja rokotti pienistä virheistä. Meidän täytyy saada enemmän porukkaa maalille, sillä maalivahdit ovat niin hyviä, että ei ihan mitkä tahansa vedot mene sisään. Nyt hyvät palauttelut tästä ja lauantaina napsun verran kovempaa ja tarkemmin sekä tietysti niitä maaleja, Kaitala sanaili.

Ilves kohtaa seuraavassa ottelussaan HPK:n lauantaina vieraskentällä ja Kiekko-Espoo ottaa mittaa Kärpistä sunnuntaina kotiaskissaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle