Akatemia etsii viimeistä oljenkorttaan Joensuun kiekkoillassa

MESTIS / Ennakko
Joukkueiden kauden kolme edellistä kamppailua ovat päättyneet joensuulaisten voitonjuhliin.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
JYP-Akatemia matkustaa Joensuuhun Jokipoikien vieraaksi pakkovoitto mielessään. Pistemenetyksiin jyväskyläläisillä ei olisi enää varaa, jotta unelma pudotuspelipaikasta ei valuisi läpi sormien.

JYP-Akatemia majailee sarjataulukon yhdeksäntenä viisi kierrosta ennen runkosarjan päättymistä. Eroa kahdeksantena olevaan K-Vantaaseen on kuitenkin jo kertynyt seitsemän pistettä, joten pistemenetyksiin hurrikaanilaumalla ei olisi enää varaa. Toisaalta jyväskyläläisten ero karsintaviivaan on vain kuusi pistettä.

Akatemian loppuohjelma ei ole helpoimmasta päästä, joten pisteet tulisivat todellakin tarpeeseen Joensuun torstai-illasta. Viime viikolla hurrikaanipaidat hävisivät vieraissa KooKoolle ja HCK:lle, mutta kotiluolassa Akatemia onnistui kaatamaan SaPKon todella tärkeässä ottelussa luvuin 3−1.

Jyväskyläläisten ongelmaksi on edellisissä vierasotteluissa muodostunut maalinteko. Edellisessä viidessä vierasottelussa vastustajan verkko on heilunut ainoastaan seitsemän kertaa. Kotiluolassaan Akatemia on sen sijaan onnistunut kaapimaan jo viisi peräkkäistä voittoa.

− Asetelma on se, että he taistelevat siitä, etteivät joudu karsijan paikalle. Toisaalta näkyy vähän valoa jopa playoff-paikasta. Siinä alkaa mieli olla aika taisteleva, ja he pelaavat varmaan aktiivista ja taistelevaa playoff-peliä, pohti Jokipoikien päävalmentaja Mikko Haapakoski illan vastustajaa verkkolehti Mehtimäkeläisessä.

Jatkaako Jokipoikien ykkösnyrkki vakuuttavia otteita?

Jokipojat lähtee illan kamppailuun sarjataulukon kuudentena. Joensuulaiset voivat varmistaa pudotuspelipaikan jo matemaattisestikin, mikäli joukkue saa kaavittua pisteenkin Akatemialta. Kotietusijat ovat puolestaan jo kymmenen pisteen päässä Jokipojista, joten ärjypaitojen lopullinen sijoitus tullee olemaan viides tai kuudes.

Jokipoikien viiden ottelun mittainen tappioputki katkesi viimein lauantaina Vantaalla, kun joensuulaiset hakivat tasapainoisen ja vahvan esityksen myötä 1−4-vierasvoiton. Isossa roolissa oli hienoisessa hiljaiselossa viilettänyt ykkösketju, kun Sami Blomqvist nakkasi tehot 2+1 ja Mikael Ruohomaa saalisti kaksi syöttöpistettä.

Ärjypaidoilla on allaan vieraspelipainotteinen jakso, sillä kahdeksasta edellisestä ottelusta Jokipojat on päässyt pelaamaan kotiluolassaan vain kahdesti. Kaksi viimeisintä kotiottelua ovat olleet todella aneemisia esityksiä, ja joensuulaiset ovat joutuneet poistumaan kaukalosta tappio niskassaan täysin ansaitusti alempana oleville joukkueille.

Siirtorajan umpeutuminen sujui joensuulaisilta hiljaisissa merkeissä, kuten aiempinakin vuosina. Ärjypaidoilla olisi ollut tarvetta materiaalinsa leventämiseen, sillä esimerkiksi puolustaja Sebastian Kauppila on joutunut pelaamaan hyökkääjänä jo pidemmän aikaa. Ärjypaitojen sairastuvalla on riittänyt myös tungosta, sillä sivussa torstai-illan ottelussa ovat hyökkääjät Joona Manninen, Oula Uski ja Jesse Paukku.

Seuraa Heitä

Ville Halonen #11 |

Keskushyökkääjä

Jokipoikien oma kasvatti on saanut kauden mittaan vakioroolia kokoonpanosta. Luottohyökkääjän tehot ovat tosin olleet kortilla.

Henri Kanninen #45 |

Keskushyökkääjä

Vasta 19-vuotias hyökkääjä on pelannut todella ennakkoluulottoman kauden kuuluen joukkueensa positiivisimpiin yllättäjiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle