KooKoo tavoittelee täydellisyyttä Peliittojen kustannuksella

MESTIS / Ennakko
Jesse Häkkinen yrittää estää kotijoukkuetta saamasta puhdasta sarjaa Peliittoja vastaan.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Karsintapeikkoa vastaan vinhasti taisteleva Heinolan Peliitat matkustaa naapuripitäjään kohdatakseen sarjakolmosena keimailevan KooKoon. Kouvolalaiset ovat voittaneet joukkueiden kauden kaikki aiemmat kohtaamiset.

Punapaitainen vierasjoukkue Peliitat lähtee samalla asenteella haastamaan KooKoota kuin viime viikon kotiottelussaan TUTOa.

− Hieno haaste luvassa. Vastassa yksi runkosarjan kärkiporukoita, mutta meillä oli viime viikolla hyvä viikko ja hyviä pelejä alla, vaikka lauantaina hävittiinkin. Samoilla ajatuksilla kuin TUTOakin vastaan, että se on meille hyvä haaste. Tiiviisti pitää pystyä puolustamaan ja sitten käyttää omat paikat hyödyksi, se on kaiken a ja o, tarinoi Peliittojen Petri Karjalainen.

Peliittojen kolmen ottelun voittoputki katkesi viime viikolla TUTOn vieraillessa vuvuzela-orkesterin kera Heinolassa. Ennen TUTO-kamppailua Peliitat oli voittanut kolme ottelua perätysten varsinaisella peliajalla, mutta KooKoota vastaan statistiikka on rumaa. Kauden kolmessa kohtaamisessa Peliitat on saanut kiekon ainoastaan kertaalleen kouvolalaismaalivahtien selän taakse, kun taas KooKoo on onnistunut maalinteossa kymmenen kertaa.

Viime aikoina Peliitat on pelannut mainiota peliä täydet 60 minuuttia, ja jokaisella osa-alueella on tullut onnistumisia. Anssi Pesonen onnistui maalilla myös TUTO-ottelussa, mutta hyökkäyspäähän Peliitat ei löytänyt ratkaisijoita edellisten otteluiden tapaan.

Viikon ainoaan otteluun ladataan täysillä

Poikkeuksellisesti torstaina pelattava ottelu on kiistakumppaneille viikon ainokainen. KooKoon peräsimessä häärivä Juha Juujärvi tiedostaa myös vastustajan pelitavan muutokset.

− Peliitat on pelannut välillä erittäin aggressiivisesti ja välillä tosi passiivisesti. Meidän täytyy itse olla valmiina pelaamaan pelin edellytysten mukaisesti, viisaasti. Kotipelissä on tietysti tarkoitus lähteä pitämään tempoa yllä. Viikon ainoa peli, niin senkään takia ei tarvitse miettiä muuta, kuin kaiken lataamista yhteen peliin, Juujärvi analysoi joukkueen verkkosivuilla.

KooKoon vahvuus illan ottelua ajatellen on tiivis oman pään puolustuspelaaminen, jossa maalivahtia ei jätetä oman onnensa nojaan. Petrattavaa sarjakolmoselta sen sijaan voisi löytyä viime otteluun peilaten hyökkäyspäässä ja maalinteossa.

Kotijoukkueelta on varmuudella sivussa loukkaantuneena oleva Nico Lehto.

Peliitoilla sen sijaan on edelleen useampi pelimies sivussa tositoimista. Pitkäaikaistoipilaat Marko Rairama ja Jani Keinänen ovat edelleen katsomon puolella, ja heidän seurakseen saapuu viime pelissä jalkansa satuttanut Roope Westerman sekä Topi Kettunen.

Seuraa Heitä

Jesse Häkkinen #25 |

Laitahyökkääjä

Energinen laitahyökkääjä sivuaa tällä hetkellä piste-ennätystään Mestiksessä 17 tehopisteellä. Pystyykö Häkkinen ratkaisemaan ottelun vieraiden hyväksi?

Antti Mäkilä #14 |

Oikea laitahyökkääjä

Loppukauden sopimuksen KooKoon kanssa saanut Mäkilä väläytteli osaamistaan jo viime viikolla. Jatkuvatko hyvät otteet myös Peliittoja vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle