Hellittääkö JYP-Akatemian tuska joensuulaisten juhlaillassa?

MESTIS / Ennakko
Akatemia kaipaa uutta nostetta kaudelleen.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Sarjataulukon pahnan pohjimmaiseksi valahtaneelle JYP-Akatemille ei ole luvassa helppoa iltapuhdetta, kun Jokipojat lähtee kasvattamaan voittoputkeaan Mehtimäen keskiviikkoillassa.

Jokipojat ja JYP-Akatemia lähtevät taistoon päinvastaisista tilanteista. Ärjypaidat ovat onnistuneet kääntämään alkukauden nihkeät otteet kahden ottelun voittoputkeksi nousten tasaisessa runkosarjassa jo viidenneksi. Joensuulaiset onnistuivat kaatamaan ensin KooKoon kotonaan lukemin 4-0 ja myöhemmin SaPKon vieraissa 4-1.

Akatemia saa olla erityisen tarkkana isäntien kultakypärän Mikael Ruohomaan kanssa, joka on äitynyt alkukaudesta hurjaan vireeseen. Neljässä ottelussa yhdeksän pistettä iskenyt taituri on myös vierailijoille erittäin tuttu nimi, sillä Ruohomaa pelaa tämän kauden vuokralla JYPistä.

Vierasjoukkueen tilanne ei näytä yhtä ruusuiselta. Avauskierroksen voiton jälkeen nuoret hurrikaanit ovat saaneet kokea KooKoon, Jukurit ja Hokin paremmakseen, ja joukkue on valahtanut jo sarjataulukon viimeiseksi. Akatemian teemakseen lanseeraama voittamisenhimo ei ole realisoitunut vielä tulostaululla, sillä edellisessä ottelussa isäntien avauserän 3-1–johtoasema kääntyi tylysti Hokin voitoksi lukemin 3-6.

Serpentiinit katossa

Mehtimäen keskiviikkoillassa on myös syytä juhlaan, sillä keskiviikkoillan taisto on Heikki Puustisen 300. ja Matti Koistisen 200. Mestis-ottelu. Ärjypaidat lähtevät kamppailuun selvänä ennakkosuosikkina, mutta onnistuessaan Akatemia saattaa olla erittäin ikävä kuokkavieras joensuulaisten juhlissa.

Akatemian loukkaantumistilanne on näyttänyt alkukauden valoisalta, joten vierailijat lähtenevät Jokipoikien kaatoon lähes parhaalla kokoonpanollaan. Jokipoikien hyökkäyskalustosta puuttuu keskiviikkona Teemu Aarnio, Janne Niva ja Ville Halonen. Puolustaja Aleksi Elorinteen pelaaminen on myös epävarmaa. Jokipoikien joukkueeseen iskenyt flunssa-aalto saattaa vielä sotkea kokoonpanoa ottelupäivänä.

– Flunssaa on ollut liikkeellä, ja treeneistä on huilannut muutamia pelaajia. Katsotaan aamulla, mikä on tilanne sitten, toteaa joensuulaisten päävalmentaja Mikko Haapakoski verkkolehti Mehtimäkeläisessä.

Seuraa Heitä

# |

Intoutuuko 300. Mestis-otteluaan pelaava hyökkääjä heiluttamaan vastustajan maaliverkkoa juhlan kunniaksiaksi?

Miika Roine #18 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Neljässä ottelussa yhden maalin ja syöttöpisteen saalistaneelta nuorukaiselta kaivataan kipeästi lisää tehoja Joensuun keskiviikko-illassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle