Poikapainia ja maali-iloittelua

Aatu Hämäläinen iski kaksi maalia.
Kouvolan KooKoo sai torstai-iltana vieraita Heinolasta Peliittojen saavuttua Sumulaaksoon. Kouvolalaiset kairasivat voiton heinolalaisista jo neljännen kerran tällä kaudella selkein lukemin 6-3.

− Onnittelut KooKoolle, lukemat eivät jätä sijaa jossittelulle, tiivisti ottelun jälkeen Peliitat-valmentaja Petri Karjalainen.

Jo ensimmäisessä erässä nähtiin kuusi maalia. Avausmaalin sai kunnian läpiajosta iskeä Peliittojen Ville-Matti Koponen. Erää oli tässä vaiheessa ehtinyt kulua vain pari minuuttia ja KooKookin iski avausmaalinsa salamannopeasti. Kaksi kaappia ottelussa kiskaissut Aatu Hämäläinen sai iskeä kiekon maalin edestä peliittavahti Antti Rautiolasta kimmonneesta rebound-kiekosta lukemiin 1-1.

Koko ottelu ja varsinkin ensimmäinen erä oli melkoista hurlumheitä päästä päähän. Kenttätapahtumia hallitsi pääosin KooKoo, mutta sen puolustuksen ajoittaiset nukahtamiset avasivat vierailijoille myös paikkoja, mutta mustaoranssien Mikko Rämö täytti paikkansa läpi ottelun.

− Meidän alivoimapeli vähän uinui. Sitä on kehuttu ja se on ollut pitkän aikaa timanttista, mutta tänään tuli nukahduksia, suomi KooKoo-valmentaja Juha Juujärvi omiaan voitosta huolimatta.

KooKoon toinen maali tehtin maalin edestä ohjaamalla. Jarno Lippojoki heitti kiekon maalille ja Aatu Hämäläinen sai mailansa väliin ja tililleen illan toisen maalinsa. Maalin takaa-ajoasemaan päätynyt Peliitat tiivisti pelaamistaan ja kampesi itsensä tasoihin Mikko Lahtelan ylivoimamaalilla.

− Olen tyytyväinen erikoistilannepelaamiseen. Tehtiin maaleja ylivoimalla ja pelattiin hyvää alivoimaa hyvää ylivoimaa vastaan, kehui Karjalainen omiaan.

Illan komeimmasta osumasta vastasi kouvolalaisten hyökkääjä Jussi Nättinen. Vierailijoiden ylivoimapelaaminen ei ollut tehtäviensä tasalla, ja läpiajoon karannut Nättinen hassutteli Antti Rautiolan täysin ulos tilanteesta ja ujutti kiekon komeasti patjojen välistä maaliin.

Peliitat ei suostunut lähtemään ensimmäiselle erätauolle tappioasemassa, vaan Risto Mattilan ohjaus maalin edestä tasoitti puntit erän loppuun mennessä.

Painia ja vielä pari maaliakin

Vaikka ensimmäiseen näytäkseen ladattiin kuusi häkkiä, säilyi pelin tempo yhä kovana ja kiekko pyöri melko tasaisesti molemmissa päissä.

Toisen erän oranssimustan sankarin viitan otti harteilleen Santtu Huhtala. Nuori hyökkääjä esitti pirteitä otteita läpi kamppailun, ja kumpikin toisen erän maaleista merkattiin Huhtalalle.

Huhtala iski Antti Mäkilän hienosta poikittaissyötöstä lukemiksi 4-3 ja toisen mies ohjasi ilmasta, puolustaja Connor Hardowan lämäristä. Tätä tilannetta tarkisteltiin videoltakin, mutta nokan koputtamista ei löytynyt.

− Playoff-maaleja peräänkuulutin ennen peliä, tehtiin nyt rebound-maaleja ja pari ohjurimaaliakin, avasi peluutustaan kotijoukkueen valmentaja Juujärvi.

KooKoon kivitalon kokoinen puolustaja Pauli Levokari sekä Peliittojen hyökkääjä Henri Manninen päättivät erän alkupuolella ottaa mittaa toisistaan. Tappelu jäi vain pienen painin tasolle, ja miehet astelivatkin pukusuojaan rentojen kättelyjen merkeissä.

− Levokari osoitti tyylikkyytensä. Ei ollut tilanteen ulkopuolella, vaan rehellinen töniminen mies miestä vastaan, kehui Karjalainen.

KooKoo sinetöi lukemat kolmannessa erässä. Peliitat ei kuitenkaan antautunut taistelutta, eikä todellakaan päästänyt isäntiään helpolla. KooKoon puolustaja Jesse Jyrkkiö iski lopulliset 6-3-lukemat jo erän alussa, mutta Peliitoille annettiin tilaisuuksia tasata puntteja ylivoimalla useampaankin kertaan.

− Tyytyväinen täytyy olla kuudesta tehdystä maalista ja kuudesta pisteestä, tiivisti Juujärvi tunnelmiaan.

Heinolalaiset nähdään seuraavan kerran tositoimissa Kajaanin Hokin saapuessa vieraaksi perjantaina 28.2., kun taas KooKoo saa vieraakseen vaasalaisia, kun Sport matkaa Kouvolaan jo keskiviikkona.