Kaksi alivoimaalia ja hattutemppu - Akatemia otti murskavoiton

Riku Tiainen iski ottelussa hattutempun.
Sunnuntai-iltana JYP-Akatemia sai vieraita Kalajoelta, kun JHT tuli Mestiksen karsintasarjan ottelussa vastaan. Ottelusta muodostui kahden väsyneen joukkueen mittelö. Akatemia oli lopulta terävämpi ja vei voiton lukemin 7-2.

Ensimmäinen erä alkoi Akatemina hallinnassa. Kotijoukkue voitti lähes järjestäen kaikki kaksinkamppailut kulmissa ja laitojen lähellä. JHT oli askeleen jäljessä koko ajan, ja palkinto Akatemialle tulikin, kun Alex Lindroos nousi siniviivalta ja laukoi Akatemian 1-0-johtoon.

JHT otti maalin jälkeen heti aikalisän ja se näyttikin vähän auttavan. Vierasjoukkue näytti saavan vähän lisää virtaa. JHT tulikin tasoihin alivoimalla Niko Kivisen toimesta. Akatemia kuittasi tasoitusmalin kolme minuuttia myöhemmin, kun Riku Tiainen laukoi kotijoukkueen 2-1-johtoon.

Läpi erän paine oli JHT:n puolustusalueella. Vierasjoukkue jaksoi kuitenkin kärsivällisesti puolustaa tiivisti omaa maalinedustaansa, mutta silti Akatemia sai kulmista noustua joko kiekon kanssa tai syöttämällä kiekon maalin eteen maalipaikoille. JHT tuli kuitenkin jälleen tasoihin, kun Niklas Westerlund laukoi irtokiekon maalin edestä ohi Jose Kangaskorteen.

− Ensimmäisen erän olimme aivan sillassa, JHT:n päävalmentaja Joni Petrell harmitteli.

Toinen erä oli aika samanlainen kuin ensimmäinenkin. JHT pyrki puolustamaan keskialueen tiivimmin kuin ensimmäisessä erässä ja osittain vierasjoukkue onnistuikin tässä. Akatemia pääsi kuitenkin kiekollisena hyökkäysalueelle helpohkosti.

Vierasjoukkueen otteissa näkyi väsymisen merkkejä ja tämä näkyi kiekollisena. Joukkueelta tuli muutamia harhasyöttöjä ja kiekonmenetyksiä. Yhdestä kiekonmenetyksestä Akatemia teki 3-2- johdon, kun Riho Embrich riisti kiekon ylivoimalla ja syötti maalinkulmlla olleelle Henri Niemelle, joka ei paikastaan erehtynyt.

JHT:lla oli erän aikana ylivoimalla mahdollisuus tasoittaa ottelu, mutta Kangaskorte torjui hyvin.

− Toisessa erässä vähän pääsimme mukaan peliin, Petrell mietti.

Kiri jäi JHT:lla lyhyeen

Kolmannessa erässä Akatemian pelaaminen hieman passivoitui. Tästä huolimatta JHT ei saanut luotua laadukkaita maalipaikkoja. Erän puolivälissä Tiainen vei kotijoukkueen ratkaisevan tuntuisesti 4-2-johtoon.

− Kolmas erä alkoi vähän sillä tavalla, että tästä voisi olla jonkinlainen saumakin, mutta meillä ei pelin jänne pysynyt yhtään, Petrell manasi.

− Meillä oli tänään äärimmäisen sitkeä joukkue vastassa, emme saanet mitään ilmaiseksi, JYP-Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi antoi tunnustusta JHT:lle.

Tiainen teki vielä illan kolmannen maalinsa ja neljännen pisteensä alivoimalla läpiajosta. Olli Muittari laukoi joukkueensa kuudennen maalin ohi JHT:n maalilla pelanneen Wille Mattilan. Aleksi Luhtalampi erän loppuhetkillä kaunisteli lukemia ja vei maalin edestä Akatemian 7-2-johtoon.

− Harmittaa tosi paljon se, että pelistä tuli meidän osaltamme pannukakku. Olimme tänään huonoja, Petrell päätti.

− Heillä oli omat jutut, millä he pystyivät tänään pelata. Meidän piti pystyä vastaamaan niihin ja olla oikealla tavalla pelin päällä ja onnistuimme siinä, Ahvenjärvi päätti.