20 sekuntia riitti ottelun voittomaalin tekemiseen

MESTIS / Raportti
Mikael Ruohomaa on juuri nyt liian hyvä pelaaja Mestikseen.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Jyväskylässä olisi ensimmäisen erän perusteella voinut odottaa murskalukemia vierasjoukkueelle - toisin kävi. Tiukka vääntö päättyi lopulta Jokipoikien 2-0-vierasvoittoon (0-1,0-0,0-1).

JYP-Akatemian ja Jokipoikien edellinen kohtaaminen venyi aina jatkoajalle asti, joten tasainen kamppailu oli odotettavissa. Ensimmäisen erän Jokipoikien täydellisen dominoinnin jälkeen tasaisia numeroita ei odottanut enää kukaan, mutta toiseen erään ryhdistäytynyt kotijoukkue pisti kuitenkin joensuulaisvieraat tiukille.

Sarjajumbona majailevan JYP-Akatemian ilta alkoi pahimmalla mahdollisella tavalla. Jokipojat iski ottelun avausmaalin jo 20 sekunnin pelin jälkeen. Vaikka kotijoukkue heräsi taisteluun toisessa erässä mukaan, olivat 0-2-numerot kotijoukkueen kannalta lopulta kuitenkin mairittelevat. Niin paljon parempi Jokipojat ottelussa pelillisesti oli

Kentällä vain yksi joukkue

Avauserässä Jyväskylässä kentällä nähtiin vain yksi joukkue - Jokipojat. JYP-Akatemian perjantai-illan urakka jäi lähtötelineisiin.

Jokipojat siirtyi jo 20 sekunnin pelin jälkeen 1-0-johtoon Sami Blomqvistin rystynostolla maalin edestä. Kiekko toimitettiin maalille siniviivalta, ja Blomqvist sai nostaa rauhassa kiekon tyylikkäästi maalin kattoon.

Avauserän kuva oli selkeä. Jokipojat loi yli kymmenen hyvää maalipaikkaa mutta viimeistely oli kehnoa. Paremmalla viimeistelyllä Jokipojat olisivat johtaneet vähintään kolmella maalilla.

Siinä missä vieraiden luistin kulki ja kiekko liikkui, oli JYP-Akatemian peli karmean näköistä. Merkkausvirheet ja syöttöjen laatu oli ala-arvoista. Muutoinkin heikkoa suorittamista heikensi vielä kolme kahden minuutin jäähyä. Joita tosin Jokipojat eivät onnistuneet hyödyntämään.

Kotijoukkueen muisti palasi - pelipäivä

JYP-Akatemia tuli toiseen erään - kuten niin monesti tällä kaudella - uudella ilmeellä. Hurrikaanilauma onnistui luomaan kuitekin vasta ensimmäisen todellisen maalipaikan, kun ottelua oli pelattu puolet.

Jokipoikien Mikael Ruohomaa oli toisessakin erässä jäällä ylivertainen. Taidoiltaan Liigassakin pärjäävä joensuulaishyökkääjä tarjoili ketjukavereilleen tukun maalipaikkoja, mutta Saku Mäenalaselle ja Sami Blomqvistille ei maistunut.

Kotijoukkueen Maalissa Antti Lehtonen oli kuitenkin erän hahmo. Puolenkymmentä huipputorjuntaa ottanut maalivahti ei jättänyt ketään kylmäksi.

Silmiinpistävää oli vierasjoukkueen fyysinen pelaaminen. Kotiläksyt oli luettu ja nuorta Akatemia-miehistöä horjutettiin painavilla taklauksilla, joista mieleenpainuvin oli, kun luonnonlapsi Joose Antonen keräsi varusteitaan omassa vaihtoaitiossaan.

Lukuisista maalipaikoista huolimatta ensimmäisen erän trendi jatkui Jokipoikien osalta. Luokaton viimeistely, yhdistettynä Lehtosen erinomaisiin torjuntoihin pitivät numerot kotijoukkueen kannalta siedettävinä.

Kolmannessa erässä peli aaltoili päästä päähän. JYP-Akatemian todelliset maalipaikat jäivät ottelussa kuitenkin yhden käden sormin laskettavaksi.

Jokipoikien kurinalainen puolustuspeli toi lopulta kolme pistettä, kun Otto Karvinen sinetöi 2-0-vierasvoiton tyhjään maaliin. Tuota maalia edelsi selkeä tuomarivirhe, kun Akatemia-pelaaja kaadettiin 20 sekuntia ennen pelin päättymistä selkeällä rikkeellä hyökkäysalueella.

JYP-Akatemian ottelut jatkuvat heti huomenna ottelulla Peliittoja vastaan, ja Jokipojat jatkavat taivallustaan myös huomenna vieraissa Vaasan Sportia vastaan.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle