Näkevätkö joensuulaiset Jyväskylässä Arja Korisevan?

MESTIS / Ennakko
Jokipojat on voittanut vain kaksi peliä tammikuun jälkeen. Saako Jokipoikien päävalmentaja Mikko Haapakoski joensuulaisille ryhtiliikkeen aikaiseksi?
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Mestiksen runkosarjassa sijat 1–9 on jo ratkottu. Nousija on päätetty, eikä tippuakaan voi. Runkosarjan viimeinen kierros ei tarjoa urheilullista juhla-ateriaa, vaan lähinnä pakkopullaa, jossa ei ole rusinoita.

Jokipojat on runkosarjan kuudes ja kohtaa ensi tiistaina alkavissa pudotuspeleissä KooKoon, kävi lauantain pelissä miten tahansa. Joensuulaiset voivat siis Jyväskylän reissullaan keskittyä vaikka nähtävyyksien katseluun ja paikallisten julkkisten bongailuun.

JYP-Akatemian kausi päättyy lauantaina kolmannen kerran peräkkäin Mestiksen yhdeksänteen sijaan. Sarjapaikka olisi säästynyt kabinettikuvioista huolimattakin. Nuori joukkue on kauden mittaan parantanut esityksiään. Tänä vuonna pisteitä on kertynyt siinä määrin mukavasti, että Akatemian tämän kalenterivuoden puolella pelattujen ottelujen pistekeskiarvo on parempi kuin Liigaan nostettavalla Vaasan Sportilla.

Mestiksen kaukaloiden ulkopuoliset tapahtumat ovat kuluvalla kaudella olleet täynnä tapahtumia. Torstaina kerrottiin, että vakuutusyhtiö ja verohallinto ovat jättäneet Jokipoikia koskevan konkurssihakemuksen. Vakuutusyhtiöllä on saatavia vajaa 7000 euroa, verottajalla on hieman yli 300 000 euron saatavat. Jokipoikien taustayhtiön toimitusjohtajan Joonas Kolkan mukaan kyse on inhimillisestä erehdyksestä, eikä todellista konkurssivaaraa ole olemassa. Lauantain peli näyttää, onko tällä asialla vaikutusta Jokipoikien pelillisiin esityksiin.

Kokoonpanot

JYP-Akatemian kokoonpanoihin ei ole ilmoitettu muutoksia edellisiin peleihin nähden.

Jokipoikien kokoonpanoon palaa viimeksi joulukuussa pelannut keskushyökkääjä Oula Uski sekä kaksi edellistä ottelua huilannut puolustaja Miro Rahkola. Päävalmentaja Mikko Haapakosken mukaan pienistä vammoista kärsivät saavat lauantaina levätä. Ketjumuutoksia on luvassa.

– Yritämme nyt vielä löytää optimaaliset ketjut. Tarvittaessa on vielä helppo palata takaisin niihin ketjuihin, joilla on jo pitkään menty, kertoo Haapakoski verkkolehti Mehtimäkeläisessä.

Seuraa Heitä

Sami Niku #8 |

Puolustaja

17-vuotias nuorukainen raivasi kauden aikana tiensä Akatemian kokoonpanoon. Taitavasta ja hyvin liikkuvasta puolustajasta on puhuttu jopa Sami Vatasen ja Olli Määtän jälkeen seuraavana Jyväskylän huippupuolustajana.

Mikael Ruohomaa #13 | Frölunda

Keskushyökkääjä

Ruohomaa on Mestiksen pistepörssissä (22+43=65) toisena ja on vielä iskuetäisyydellä kahden pisteen päässä pistepörssin kärjestä olevasta Hokin Teemu Virtalasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle