Jokipojat "kusi omaan igluun" − Akatemia puristi kaksi pinnaa

MESTIS / Raportti
Akatemia tuli, tasoitti ja tuuletti.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Jokipoikien ja JYP-Akatemian torstainen vääntö ei ihmeitä Mehtimäen 1153 katsojalle tarjonnut. Vielä seitsemän minuuttia ennen päätössummeria Jokipojat johti kahdella maalilla, mutta niin vain sinnikäs jyväskyläläisryhmä punnersi rinnalle ja lopulta ohikin 2−3-jatkoaikavoittoon.

−Jokipojat onnistui katkaisemaan viiden ottelun tappioputkensa viikonloppuna Vantaalla. Torstaina aina päätöserän puoliväliin asti näytti siltä, että voittoputki kasvaisi kahden ottelun mittaiseksi, mutta JYP-Akatemia oli eri mieltä.

Joensuulaiset menivät päätöserän puolivälissä mukavan tuntuiseen 2−0-johtoon, mutta kolmea minuuttia myöhemmin Miika Roine napautti 2−1-kavennuksen. Sen jälkeen kyyti oli isännille kylmää.

− 2−0-maalin jälkeen joukkue alkoi aika raskaasti kusta omaan igluun, mikä on anteeksiantamatonta, vertaili silminnähden pettynyt joensuulaisluotsi Mikko Haapakoski.

Pirteällä ilmeellä johtoasemaa kuronut jyväskyläläisjoukkue tasoitti ottelun reilua minuuttia ennen päätössummeria. Samu Markkulan nousu laidalta johti tarkkaan rannelaukaukseen, jonka joensuulaisveskari Dan Spence päästi taakseen helponlaisesti.

− Meidän puolustaminen oli todella flegmaattista. Jatkoajalla ei enää uskallettu pelata. Hävettää, murisi Haapakoski.

Kahden pisteen potin viimeisteli jatkoajalla vierailijoiden kultakypärä Riku Pitkänen vastahyökkäyksestä napakalla rannarillaan.

− Iso asia on se, että joukkue uskoi omaan tapaan pelata ja oli valmis laittamaan itsensä likoon luistelulla, alle menemisellä ja taklaamisella, iloitsi puolestaan Akatemia-luotsi Jukka Ahvenjärvi.

Kaksi "suhteellisen hyvää" erää

Joensuulaisten avausosuman iski laitahyökkääjä Otto Karvinen ylivoimalla, kun voimahyökkääjä pääsi tinttaamaan melkoisen pomppukiekon verkon perukoille avauserän loppupuoliskolla. Tilannetta edelsi paitsiolta haiskahtanut tilanne, jota vierailijat ahkerasti protestoivatkin.

Vaikka lukemat melko pieneksi jäivätkin, oli molemmilla joukkueilla runsaasti maalipaikkoja. Varsinkin joensuulaisille tarjoiltiin tilaisuuksia kasvattaa johtoaan, mutta Akatemia-veskari Juhana Aho esiintyi maalillaan mallikkaasti.

− Pelattiin suhteellisen hyvin kaksi erää, huomautti Haapakoski.

2−0-osuman sivalsi mukavaan maalivireeseen jälleen äitynyt Sami Blomqvist. Puolustaja Miro Rahkolan avaus tavoitti Mikael Ruohomaan, jonka syöttö vapautti Blomqvistin maalipaikkaan. Vastustamaton kuti etuyläkulmaan yllätti Ahon täysin.

Blomqvistin osuman jälkeen tulikin Akatemian kavennus, jonka jälkeen tasoituksen hakeminen oli vimmattua. Se tuli ja niin tuli voittomaalikin, joten hurrikaanipaidat nappasivat viemisiksi kaksi sarjapistettä.

− Oikeastaan aina, kun momentum kääntyy tällaisilla hetkillä, myös ote kääntyy sille toiselle joukkueelle. Tällä työmäärällä kyllä ansaittiin kaksi pistettä, joihin ollaan iloisia, muotoili Ahvenjärvi.

Sarjatilanne näiden joukkueiden osalta pysyy torstain kierroksen jälkeen samana. Jokipojat on kuudentena ja JYP-Akatemia melko turvatusti sijalla yhdeksän.

Mestiksessä ei viikonloppuna pelata lainkaan. Seuraavan kerran joukkueet ovat tulessa keskiviikkona, kun Jokipojat kohtaa kotonaan jälleen K-Vantaan ja Akatemia isännöi SaPKoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle