Tärkeitä pisteitä tarjolla Lempäälässä

MESTIS / Ennakko
Onnistuuko Jarno Laitinen jälleen mitätöimään vierasjoukkueen maalihaaveet?
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Karsintakurimusta vastaan kamppaileva Lempäälän Kisa saa torstai-iltana kotihalliinsa vastaansa kuuden pelin pisteputkessa olevan nousukuntoisen HC Keski-Uusimaan. Molemmille joukkueille jaossa olevat pisteet ovat jäljellä olevassa runkosarjassa äärimmäisen tärkeitä.

LeKin muuten niin synkkään alkuvuoteen toi viime kierroksella hieman valoa kotivoitto Hokista, sillä joukkue hyvästeli jumbosijan ainakin toistaiseksi. Samoissa pisteissä LeKin kanssa karsintaviivan yläpuolella majailee SaPKo, jonka pudottamiseksi karsijan paikalle LeKi tarvitsisi enemmän kuin kipeästi täyttä kolmen pisteen voittoa keravalaisista.

Jaossa oleva pistepotti kelpaisi myös leijonapaitaiselle vierasjoukkueellekin. HCK:lla on vielä mahdollisuuksia nousta sarjakolmoseksi, ja mikäli joukkue mielii säilyttää edes kotiedun tuleviin pudotuspeleihin, on pisteitä kaavittava kasaan mahdollisimman paljon.

Joukkueiden tämän kauden aikaisemmat kohtaamiset ovat 2-1 HCK:n hyväksi. Kauden ensimmäisessä keskinäisessä kamppailussa LeKi vei voiton kotonaan niukasti 6-5 päättyneessä tasaväkisessä maalintekokisassa. Joulutauon jälkeen HCK voitti kotonaan lähes näytösluonteisesti 8-3 ja sen jälkeen vielä tammikuussa myös Keravalla 5-2.

Nyt kun pelaajaliikenne Lempäälän ja Tampereen välillä on rauhoittunut, on LeKillä ollut aikaa rakentaa saumattomasti yhteen toimivaa viisikkopelaamista. Joukkueen kultakypärä Lassi Mattila on alati vaarallinen ja Jukureista siirtorajan kynnyksellä LeKiin siirtynyt Joonas Koskinen on tuonut tullessaan lisää kokemusta sekä maalintekopotentiaalia.

Viimeisenä lukkona edellisessä pelissä Hokkia vastaan maalivahti Jarno Laitinen pelasi erittäin varmasti ja rauhallisesti päästäen selkänsä taakse vain yhden maalin.

Mielenkiintoisia uusia pelaajia leijonapaidassa

Oman mausteensa illan otteluun HCK:n kokoonpanossa tuovat siirtorajalla hankitut uudet pelaajat Jesse Juntheikki, Ville Laine ja slovakialainen Jozef Sladok. Juntheikki ja Laine tekivätkin jo debyyttinsä viime kierroksella kun HCK voitti JyP Akatemian kotonaan 4-1. "Kotiin palannut" Juntheikki tehtaili heti tehopinnat 1+1 ollen muutenkin erittäin virkeä ilmestys Roope Rannan ja Kristian Ruisman ketjukaverina.

Kokonaan oma lukunsa on hyvin aamupuuronsa syönyt jättikokoinen (195 cm/100 kg) slovakkipakki Sladok, jonka liikkeen nopeus ja pelilliset taidot nähdään nyt ensi kertaa Suomessa. Miehen historia kertoo kertyneiden rangaistusminuuttien muodossa karua ennakkotietoa, mutta omaa myös pelillisiäkin taitoja.

− Hän tulee meille nimenomaan pelaamaan eikä tappelemaan, muistutti HCK:n manageri Enska Mäntylä viime viikolla Jatkoajalle.

HCK:n vaivana koko alkuvuoden on ollut tiettyjen profiilipelaajien loukkaantumiset sekä lähes jokaisen muuten ehjänä säilyneen pelaajan vuorotellen sairastamat flunssat. Lista sairastupaa miehittävistä pelaajista on vielä pitkä. Loukkaantuneina ovat vielä hyökkääjistä Tommi Laine, Jesse Uronen, Miiko Hintz, Matias Perkkiö, Joni Töykkälä ja Janne Kivilahti, sekä puolustajista Olli Korkeavuori.

Viimeisimpien tietojen mukaan kevään ja maaliskuun lähestyessä on keravalaisilla toivoa, että lista lyhenisi merkittävästi. Pahimmat flunssatkin alkavat olla joukkueessa jo ohi, ainoastaan tuore pakkivahvistus Ville Laine on nyt sairastunut kuumeeseen eikä ole mukana kokoonpanossa.

Seuraa Heitä

Joonas Koskinen #10 |

Keskushyökkääjä

Ensiesiintyminen LeKi-nutussa meni mainiosti. Tuo heti ylivoimaan uutta vaarallisuutta.

Jozef Sladok #5 | HCK

Puolustaja

Kolossaalinen slovakkipakki debytoi Mestiksessä. Millaisen ensivaikutelman Sladok jättää?

» Lähetä palautetta toimitukselle