Akatemia päätti kautensa voitokkaasti

Samu Markkula kuului Akatemian alkuvuoden suurimpiin onnistujiin.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Yhdeksänteen sijaan kautensa päättänyt JYP-Akatemia ja kuudentena pudotuspeleihin lähtevä Jokipojat kohtasivat toisensa runkosarjan päätöskierroksella. Panoksettomassa ottelussa jyväskyläläiset halusivat voittoa enemmän vieden kamppailun nimiinsä luvuin 3-0 (1-0, 2-0, 0-0).

JYP-Akatemian ja Jokipoikien välinen kohtaaminen runkosarjan viimeisellä kierroksella ei tarjonnut suurtakaan panosta joukkueille. Akatemian kohtaloksi oli jäädä katkerasti yhdeksännelle sijalle jo kolmannen kerran peräkkäin, ja joensuulaiset lähtevät pudotuspeleihin runkosarjan kuudennelta sijalta. Panoksettomasta ottelusta huolimatta etenkin hurrikaaninutut halusivat päättää kautensa voitokkaasti.

Jyväskyläläiset menettivät keskiviikkona Hokki-tappion myötä mahdollisuutensa pudotuspelipaikkaansa. Hurrikaaninutut saivat pyyhittyä kuitenkin pahimman pettymyksensä pois kovilla jääharjoituksilla, mikä tuotti isännille komean lopputuloksen.

− Tänään täytyy olla ylpeä joukkueen suorittamisesta. Pettyneitä miehiä oli, kun tultiin Kajaanista pois, kiitteli JYP-Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi suojattiensa peli-ilmettä.

Hurrikaanien ylivoima liikaa ärjypaidoille

Ottelun avauserä alkoi Jokipoikien hallinnalla, mutta reilun kolmen minuutin väännön jälkeen jyväskyläläiset onnistuivat ensimmäistä kertaa maalinteossa. Hyvää ylivoimaa koko alkuvuoden esittäneet hurrikaanipaidat käyttivät jälleen etsikkoaikansa hyväkseen, kun minuutin ylivoimapyörityksen päätteeksi Riku Pitkänen pääsi siirtämään takatolpalta vapaasti isännät johtoon.

Talousvaikeuksissa pyristelevät joensuulaiset olivat heti seuraavassa vaihdossa lähellä tasoitusta, mutta videotarkastuksen jälkeen kiekon todettiin kolahtavan vain ylärimaan. Erä jatkui pienoisessa ärjypaitojen hallinnassa, mutta kovinkaan montaa vaarallista paikkaa edes vierailijat eivät onnistuneet avauserässä luomaan. Taukoa lähdettiinkin viettämään isäntien maalin johtoasemassa.

Vierailijat aloittivat toisen erän todella väkevästi ja tasoitus näytti olevan ainoastaan ajan kysymys. Seitsemän minuutin ärjypaitojen dominoinnin jälkeen vierailijat menettivät kuitenkin otteensa ja etenkin puolustuspäässä nähtiin järkyttäviä nukahduksia. Isäntien toisen maalin pääsi iskemään viivasta noussut Samuli Kankaanperä Mikko Virtasen loistavasta syötöstä.

Jyväskyläläiset saivat toisessa erässä useita avopaikkoja, mutta ainoastaan päätypleksit saivat kokea laukauksien voiman. Erän lopussa Henri Kanninen pääsi koittamaan viimeistelyä läpiajosta, mutta kohdistus ei ollut vieläkään kohdillaan. Tilanteesta tullut ylivoima tuotti kuitenkin lopulta tulosta, kun Valtteri Hotakainen ohjasi Aleksi Salosen siniviivapommin verkon perukoille vieden isännät tauolle kolmen maalin johtoasemassa.

− Peli oli ehkä vähän tasaisempi, mitä lukemat osoitti. Molemmille merkityksetön peli, mutta isolla sydämellä molemmat joukkueet pelasivat, pohdiskeli Jokipoikien päävalmentaja Mikko Haapakoski.

Lomalla viimeinkin

Kolmannessa erässä joensuulaiset eivät enää onnistuneet saamaan kunnon takaa-ajovaihdetta silmään. Ensimmäisen viiden minuutin aikana molemmat joukkueet olivat lähellä maalintekoa, mutta Miika Roineen tolppalaukausta ja Sami Blomqvistin avopaikan tuhrausta lähemmäksi joukkueet eivät enää ottelussa päässeet. Varsinkin joensuulaisten puolustus vietti erän höyhensaarilla päästäen hurrikaaninutut useaan kertaan puolittaiseen läpiajoon.

Vierailijoiden viimeisenä esteenä oli loistavan ottelun pelannut Juhana Aho, joka pystyi kantamaan loppukauden ajan miehekkäästi Akatemian ykkösmaalivahdin viittaa yllään.

− Pystyttiin luomaan hyviä paikkoja, mutta vastustajan maalivahti oli hyvä. Peli ei ollut huono vaikka lopputulos oli vaatimaton meidän kannalta, analysoi Jokipoikien luotsi pelin kulkua.

Lisäosumien puuttuessa jyväskyläläiset pääsivät päättämään kautensa voitonjuhliin saaden yleisöltä ansaitusti komeat aplodit loistavasta alkuvuodestaan.

− Molemmat joukkueet taistelivat loppuun asti vaikka panosta ei ollutkaan. Jäätiin niin sanotulle no man's landille, mutta nautitaan tästä voitosta, pohdiskeli Ahvenjärvi.

Lauantai-illan voiton siivittämänä akatemialaiset lähtevät viettämään pitkää kesälomaa. Joensuulaisten pudotuspelit alkavat tiistaina vierasottelulla Kouvolan KooKoota vastaan.