Akatemialle kirvelevä tappio trillerissä: "Ketterä oli tänään tuon verran parempi"

Henri Niemi on iskenyt kahteen otteluun kuusi pistettä.
Maanantai-iltana Imatran Ketterä sai JYP-Akatemian vieraakseen Mestiksen karsintasarjan ottelussa. Ottelu oli viihdyttävä ja vauhdikas. Ketterä oli lopulta askeleen edellä ja otti voiton lukemin 4-3.

Ensimmäinen erä oli vauhdikas. Ketterä sai aktiivisuudellaan ja hyvällä suunnanmuutospelillään Akatemian heti ottelun alussa vaikeuksiin. Kotijoukkueella oli enemmän tahtoa ja tämä näkyi muun muassa maalinedustoilla.

Ketterä tekikin kaksi maaliaan maalinedustalta irtokiekoista. Ensin Jesse Juntheikki vei kotijoukkueen jo kahden pelatun minuutin jälkeen. Tästä vain kolmisen minuuttia ja kotijoukkueen Tomi Iso-Mustajärvi voittaa oman kaksinkamppailunsa maalin edessä ja vei Ketterän jo 2-0-johtoon.

− Ensimmäisessä erässä hyvä lähtö meiltä, Ketterän päävalmentaja Jarno Mensonen kehui.

Ketterän toisen maalin jälkeen Akatemia otti aikalisän. Koko erän ajan Ketterä oli aktiivisempi ja sai pysäytettyä vierasjoukkueen hyökkäyksiinlähdöt keskialueella. Akatemia pääsi kuitenkin otteluun mukaan ja edellisessä ottelussa hattutempun tehnyt Riku Tiainen toikin Akatemian maalin päähän.

Vierasjoukkue kahdesti tasoihin

Toisen erän alkuun Akatemia tuli hyvällä sykkeellä. Vierasjoukkue sai luotua pyörityksiä hyökkäysalueelle ja sai luotua laadukkaita maalipaikkoja. Akatemia näytti pystyvän vastaamaan Ketterän aktiivisuuteen ja sai otteen ottelusta.

− Toisessa erässä syöttäminen kesti omissa ja JYP-(Akatemia) pääsi kiinni meidän äijiin ja he saivat siinä vähän otetta, Mensonen harmitteli.

Palkinto tuli, kun Tiainen iski ottelun toisen maalinsa ja toi Akatemian tasoihin. Maali oli miehelle kahteen edelliseen otteluun jo viides. Maalin jälkeen kotijoukkue alkoi saamaan omaa konettaan uudestaan käyntiin ja Ketterä menikin uudestaan johtoon, kun joukkueen kapteeni Jarno Lippojoki laukoi ylivoimalla kiekon ohi Akatemian maalilla pelanneen Jose Kangaskorteen.

Akatemia ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan tuli vielä erän loppuhetkillä tasoihin hienon sommitelman päätteeksi. Henri Niemi sai Taneli Lappalaiselta syötön maalin kulmalle, josta mies sai laitettua tyhjään maaliin kiekon.

Kolmannen erän alku oli Akatemialta myös hyvä. Vierasjoukkue sai luotua maalipaikkoja ja hurrikaaniryhmä näytti olevan askeleen isäntäjoukkuetta edellä. Ketterän maalilla pelannut Santeri Lipiäinen otti kuitenkin tärkeitä torjuntoja.

Erän vanhetessa kotijoukkue sai yhä enemmän ja enemmän juonen päästä kiinni. Painopiste ottelussa kääntyi erän loppua kohti yhä vahvemmin Akatemian puolustusalueelle. Ketterä oli kulmissa kaksinkamppailuissa etevämpi. Voittomaalin iski Jevgeni Soloviev maalinedustalta. Jälleen Akatemian puolustajat hävisivät omat kaksinkamppailunsa maalin edessä, ja tämä oli lopulta se isoin ero joukkueiden välillä.

− Äärimmäisen kova kamppailupelaaminen. Ketterä oli tänään tuon verran parempi, JYP-Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi päätti.

− Tuntui, että oli aika vauhdikas peli. Se mikä oli iso asia oli, että pääsimme vastustajan maalille, sieltä kolme maalia teimme, Mensonen päätti.