SaPKo jatkaa selviytymistaisteluaan

MESTIS / Ennakko
Kiekko-Vantaa vierailee Savonlinnassa ensi kertaa sitten lokakuun.
Kuva © Antti Varonen
SaPKo hakee karsintapeikkonsa karistelulle jatkoa torstai-iltana, kun vastaan luistelee suhteellisen paineettomassa sarjatilanteessa oleva K-Vantaa.

Savonlinnan Pallokerho on hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan, mutta esitykset ovat sitä vastoin olleet varsin mainioita. Kahta tappiota edelsi vahva jakso, jonka myötä savonlinnalaisseura on kavunnut pois jumbosijalta.

SaPKon nykyinen sijoitus on kymmenes. Kahta viimeistä sijaa miehittävät LeKi ja Peliitat, jotka ovat pisteen sisällä pässipaidoista. Taistelu karsintapaikkojen välttämisestä on siis kuuma, mutta tällä hetkellä SaPKo on etulyöntiasemassa maalieronkin puolesta.

Vantaalaiset sen sijaan ovat viimeisellä pudotuspelipaikalla kahdeksantena. Alla yhdeksäntenä pudotuspelipaikkaa kärkkyy JYP-Akatemia, joka tosin on vielä seitsemän pisteen päässä. Seitsemäntenä olevaan Jukureihin matkaa on neljä pinnaa.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kolmesti. Joka kerta vantaalaiset ovat olleet vahvempia, mutta vain kerran varsinaisella peliajalla. Silloinkin tuloksena oli maalin voitto, joten tasaista kamppailua on odotettavissa myös torstaiseen Talvisaloon.

Siirtorajalla tulleita debytantteja

Savonlinnalaisryhmä vahvistui viime viikolla muutamalla hyökkääjällä, jotka tekevät nyt debyyttinsä kotiyleisön edessä. Sport-laina Christoffer Seppelin ja Hermeksestä tullut Iiro Sopanen ovat jo yhdet vierasottelut tililleen kerryttäneet.

Muutoksia kokoonpanoon ei sen koommin savonlinnalaisille tule. Lasse Tiilikainen on ottanut paikkansa loukkaantuneen Ilari Metsolan paikalla puolustuksessa.

Myös vantaalaisjoukkue vahvistui siirtorajalla. HC Satakunnan riveissä tehoja nakuttanut Lukko-kasvatti Samuli Valvisto pelaa loppukauden Mestiksessä.

Seuraa Heitä

Iiro Sulin #78 |

Puolustaja

Illasta toiseen tasaisen varmaa suorittamista puolustuksessa. Ei näy jäällä hirveästi, mutta tekee kaiken, mitä klassiselta peruspakilta odotetaan. Räikeitä virheitä ei tule periaatteessa koskaan.

Samuli Valvisto #26 |

Hyökkääjä

23-vuotias raumalaishyökkääjä tekee Savonlinnassa Mestis-debyyttinsä. Kuinka Suomi-sarjan pistelinko asettuu korkeammalle sarjatasolle?

» Lähetä palautetta toimitukselle