Punaista lankaa metsästämässä

MESTIS / Ennakko
Näin kävi viimeksi.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Jokipojat lähtee Jyväskylään allaan raskas kotitappio ja heikompien otteluiden jakso. JYP-Akatemia hakee niin ikään tasaisuutta otteisiinsa, sillä alkukausi on mennyt ailahdellen.

Kotijoukkue JYP-Akatemian kausi on ollut jonkinlaista vuoristorataa, sillä voittoja ja tappioita on tullut jotakuinkin vuorotellen. Komean Jukurit-kotivoiton jälkeen Jyväskylästä pisteet haki HCK lukemin 1-4, eikä isäntien esitys vakuuttanut.

- Meidän pitää pystyä voitetun ottelun jälkeen selkeästi parempaan suoritukseen. HCK pystyi purkamaan kiekot omalta alueelta huolellisesti ja puolustamaan keskustan tiiviisti, tuhisi Akatemia-luotsi Jukka Ahvenjärvi tappiollisen HCK-kamppailun jälkeen.

Joensuulaisten alkukausi puolestaan on ollut melkoisen hyvä, mutta kolmen edellisen ottelun esitys on ollut vaatimattomampi. Perjantaina Mehtimäeltä pinnat kävi LeKi, joka turhautti ärjypaidat tiukalla puolustuspelillään. Ilmeen on parannuttava lauantaiksi huomattavasti, mikäli hankalasta vieraskaukalosta pisteitä mielitään.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kerran, kun JYP-Akatemia vieraili Mehtimäellä pari viikkoa sitten. Tuolloin hurrikaanipaidat onnistuivat nappaamaan arvokkaan vieraspisteen, mutta voitto jäi Jokipojille jatkoajan jälkeen lukemin 4-3.

Vierasjoukkueelta poissa ovat koko kauden missaava Teemu Aarnio sekä pelikieltoaan kärsivä Heikki Puustinen. Puolustaja Vili Palola palaa kokoonpanoon ja korvaa latvialaisen Edgars Dikisin kolmosketjussa. Maalilla aloittaa vuorostaan Mikael Edelmann.

Isäntien torjuntavastuu on Antti Lehtosella.

Seuraa Heitä

Jakub Sramek #61 |

Hyökkääjä

Vikkelä tšekkitaituri hukkaili paikkoja perjantain LeKi-ottelussa. Joko lauantaina uppoaa?

Topi Nättinen #59 |

Laitahyökkääjä

Hyökkääjälle on kertynyt kuluvalla kaudella mukavasti vastuuta ja sitä myötä pisteitä. Noussut Akatemiassa avainpelaajien joukkoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle