Akatemia taipui IPK:lle ja putosi Suomi-sarjaan: "Haastava päivä pelata"

Aleksi Honka teki kotijoukkueen ainoan maalin.
Perjantai-iltana Mestiksen karsintasarjassa JYP-Akatemia sai tuiki tärkeässä ottelussa vieraakseen Iisalmen Peli-Karhut. Ottelun teemana oli, että voitolla IPK varmistaa sarjapaikkansa. Näin myös tapahtui, kun IPK otti voiton lukemin 1-3.

Ensimmäinen erä oli tasainen ja tarkkaa pelaamista molemmilta joukkueilta. IPK oli kuitenkin joukkueista se, joka aloitti maalinteon. Eetu Patronen viimeisteli ylivoimahyökkäyksen jälkeen 1-0- osuman vierasjoukkueelle.

− Ensimmäinen maali oli hyvin tyypillinen IPK:n maali, JYP-Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi mietti.

Maalin jälkeen IPK laittoi keskialueen tukkoon ja Akatemialla oli vaikeuksia päästä tästä sumpusta läpi. Molemmat joukkueet pelasivat tarkkaan omilla siniviivoillaan. Aleksi Honka toi kotijoukkueen tasoihin keskiviivan takaa lähteneellä laukauksella.

Maalin jälkeen Akatemia sai juonen päästä kiinni. Hurrikaaniryhmän hyökkäyksiinlähdöt olivat paremmin organisoituja ja paremmin rytmitettyjä. Hyökkäysalueella Akatemia sai luotua laadukkaita maalipaikkoja.

Toisessa erässä voittomaali

Toisen erän alku oli vierasjoukkueen hallintaa. IPK sai pyörityksiä aikaan hyökkäysalueella, mutta Akatemia puolusti pääsääntöisesti tiiviisti omaa maalinedustaansa.

Akatemian pelaaajat puolustivat uhrautuvasti ottaen monta laukausta vartaloon. Tämä näkyi varsinkin alivoimalla. Akatemia sai kuitenkin paremmin juonen päästä kiinni. Akatemia sai pidettyä keskialueen tiiviinä ja riistettyä kiekkoja hyökkäysalueella.

− Toisessa erässä olimme hieman huolimattomia kiekon kanssa, Ahvenjärvi manasi.

Hyvistä maalipaikoistaan huolimatta Akatemia ei johtomaalia saanut tehtyä. IPK sen sijaan sai. Henri Auvinen laukoi siniviivalta tarkan laukauksen, joka upposi yläkulmaan. Maalin jälkeen IPK sai jälleen vahvempaa otetta ottelusta ja sai luotua vahvoja pyörityksiä, mutta lisäosumia ei nähty.

Kolmannessa erässä Akatemia laittoi kaiken peliin, ja kotijoukkue pääsikin heti erän alkuun ylivoimalle. Ylivoima oli kuitenkin heikohko ja IPK:lla ei ollut vaikeuksia puolustaa johtoaan.

Vierasjoukkue muutenkin puolusti läpi ottelun ja varsinkin viimeisessä erässä keskialueen, että omalla puolustusalueella tiiviisti. Näin ollen Akatemia ei oikein saanut luotua maalipaikkoja.

Erän loppua kohti kotijoukkue kuitenkin alkoi saamaan painetta vierasjoukkueen maalille. IPK kuitenkin jaksoi kärsivällisesti puolustaa johtoaan. Akatemia sai kuitenkin aivan erän loppuhetkillä kovan mylläkän aikaiseksi vierasjoukkueen puolustusalueelle, mutta tasoitusmaalia ei nähty. IPK:n maalilla pelannut Tuomas Tolonen otti loppuhetkillä myös tärkeitä, isoja torjuntoja.

Vierasjoukkueen Ville Leskinen tyhjään maaliin loppulukemat. Näin ollen IPK varmisti sarjapaikkansa Mestiksessä. Akatemian kohtalona on tippua Suomi-sarjaan.

− Haastava päivä pelata isosta voitosta ja isoista pisteistä. Mielestäni joukkue oli äärimmäisen hyvin valmistautunut otteluun, koitimme puristaa kaikki sentit ja tilat pois kaukalosta, Ahvenjärvi totesi.

− Koitimme tulla kovalla ryminällä kolmanteen erään, mutta se ei riittänyt tänään, Ahvenjärvi päätti.