Drew Bannister Kärppiin

LIIGA / Uutinen
Oulun Kärpät päätti tänään melkein puoli vuotta kestäneen puolustajan etsinnän. Scouttauksen tuloksena SM-liigassa tällä hetkellä kuudentena majailevan seuran haaviin jäi kanadalainen puolustaja Drew Bannister. 28-vuotiaan Bannisterin sopimus kattaa tämän kauden.

Drew Bannister on urallaan pelannut neljässä eri joukkueessa yhteensä 164 NHL-ottelua, joissa miehelle on kertynyt tehopisteitä 30(5+25). Jäähyminuutteja on kertynyt tasaisesti 161 minuuttia. NHL-otteluiden lisäksi Bannister on pelannut useita kausia P-Amerikan farmiliigoissa.

Bannisterin parhaina ominaisuuksina pidetään fyysisyyttä sekä tasaisuutta. Rightilta ampuva isokokoinen puolustaja(188cm/94kg) pystyy siivoamaan maalinedustan kiitettävästi sekä tarvittaessa puolustamaan joukkueen kunniaa kovillakin otteilla. Mikään varsinainen tappelija Bannister ei ole, muttei tuokaan toimi hänellä täysin vieras ole.

- Toivelistallamme on ollut alusta lähtien saada pohjoisamerikkalainen puolustaja. Joukkue tarvitsee tiettyä kovuutta omalle alueelle. Bannister on hyvä allaround-puolustaja, tasainen kaikilla osa-alueilla. Vaikka nyt puolustajan saimme täytyy muistaa, ettei hän pysty muiden töitä tekemään. Ei hän pysty koko kenttää dominoimaan, sellaista pelaajaa ei tässä sarjassa olekaan, päävalmentaja Kari Heikkilä toteaa.

Puolustajien peluutuksesta vastaavalla NHL-legenda Reijo Ruotsalaisella on ollut iso rooli hankinnan toteutumisessa. Hänen kontaktetaan ollaan käytetty hyväksi, jotta pelaajasta ollaan saatu tarpeeksi tietoa.

- Drew tuo leveyttä puolustukseemme. Nyt meillä on parempi mahdollisuus puuttua kesken pelin mahdollisiin heikkouksiin. Bannister on tottunut farmissa matkustamaan pitkiäkin matkoja, joten siitäkin on meille varmasti etua, "Reksa" kertoi tulokkaasta.

- Bannister on odottanut NHL-sopimusta, muttei ollut siihen tyytyväinen. Hänen oma toiveensa oli tulla pelaamaan Eurooppaan ja saamaan uutta potkua uralleen. Fyysisesti hän on kunnossa, mutta pelituntuma mieheltä puuttuu. Mitään tappelijaa emme tänne kuitenkaan tarvitse, lisäsi puolestaan toimitusjohtaja Juha Junno.

Kärppien etsintä on siis päättynyt. Tuloksena noin sadan pelaajan nimilistalta on peruspakki Bannister. Mies tulee Ouluun sunnuntain vastaisenä yönä ja pelaa uudessa seurassaan torstaina kotiottelussa Ilvestä vastaan. Ensimmäisen kerran Bannister kokeilee Raksilan jäätä maanantaina harjoituksissa. Bannisterin perheeseen kuuluu lisäksi avovaimo, joka tulee Oulun yliopistoon suorittamaan opintojaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle