Canadiensin ykkösvaraukselle sopimus

NHL / Uutinen
Montreal Canadiensin vuoden 2002 ykkösvaraus Christopher Higgins on tehnyt kolmen vuoden sopimuksen seuran kanssa. Sopimuksen tarkempia yksityiskohtia ei julkistettu.

Chris Higgins, 19-vuotias keskushyökkääjä, on pelannut kaksi edellistä kautta Yalen yliopistojoukkueessa. Canadiens varasi Higginsin viime kesänä ensimmäisellä kierroksella 14. pelaajana. Hänestä tuli samalla ensimmäinen Yalen yliopistosta ensimmäisellä kierroksella varattu pelaaja.

Higgins on pienikokoinen mutta vahvarakenteinen hyökkääjä, joka taitojensa lisäksi on osoittanut lupaavia johtajan ominaisuuksia niin seurajoukkueessaan kuin USA:n nuorten maajoukkueessa.

Kaudella 2001-2002 Higgins nimettiin ECAC-sarjan vuoden tulokkaaksi. Hän teki 27 ottelussa 14 maalia ja yhteensä 30 pistettä, jotka riittivät joukkueen sisäisen pistepörssin ykkössijaan.

Mennyt kausi oli Higginsiltä myös erittäin hyvä. Hän pelasi 28 ottelua ja teki niissä 20 maalia ja 41 pistettä. Higginsin joukkuetoverit valitsivat hänet joukkueen tärkeimmäksi pelaajaksi. Hän jakoi myös ECAC:n parhaan pelaajan palkinnon yhdessä Cornellin yliopistoa edustaneen maalivahti David LeNeveun kanssa.

Higgins oli myös yksi kymmenestä Hobey Baker -finalistista tänä vuonna. Hobey Baker palkinto annetaan vuoden yliopistopelaajalle Yhdysvalloissa.

Lähde: TSN.ca

» Lähetä palautetta toimitukselle