Luttinen: ”Pitää uskaltaa pelata kuten on sovittu”

LIIGA / Haastattelu
Lahden Pelicans hävisi puolivälieräsarjan neljännen pelin Oulussa Kärpille lukemin 4-1. Sarja on katkolla ensimmäisen kerran perjantaina Lahdessa, mutta pelikaani-kapteeni Arttu Luttinen ei ole heittämässä pyyhettä kehään.

Pelicans pelaa perjantaina Lahdessa selkä seinää vasten. Tappio tietää aikaista kesälomaa, joka olisi jopa mestaruushaaveita elätelleessä Lahdessa karmea pettymys. Joukkueen kapteeni Arttu Luttisella on joukoilleen selkeä viesti, jonka avulla lomaa siirretään.

– Jokaisen pitää pelata kuten on sovittu. Meidän pitää tehdä hommia kentällä yhdessä, Luttinen paaluttaa.

Pelicansin suurin ongelma on tällä hetkellä maalinteko. Keskiviikkona lahtelaiset olivat hyvin mukana pelissä, mutta maalinteossa joukkue onnistui vain kertaalleen. Maalipaikkoja kuitenkin riitti, sillä Kärppien maalia vartioinut Johan Backlund venyi kiekon eteen 34 kertaa.

– Jos et tee paikoista maaleja, niin vaikeahan se on voittaa. Meillä oli tänään kuitenkin paikat tehdä tarvittavat maalit, mutta Backlund oli jälleen erittäin hyvä, Luttinen huokaili.

Pelicansin päävalmentaja Kai Suikkanen manasi ottelun jälkeen joukkueensa tekemiä virheitä, joista Kärpät rankaisi armotta. Luttinen yhtyi päävalmentajan näkemykseen.

– Nyt annamme omista virheistä liikaa maaleja. Meidän täytyy olla kärsivällisempiä ja täytyy pyrkiä pitämään paketti kasassa koko pelin ajan. Täytyy uskaltaa pitää kiekkoa ja hakea sitä kautta niitä onnistumisia. Tällä hetkellä roiskimme kiekkoa aivan turhaan, Luttinen näki.


Pelicansin ainoan maalin keskiviikkona iskenyt Pelicans-kapteeni Luttinen on perjantaina tiukan paikan edessä johdattaessaan joukkonsa taistoon.

Perjantaina pelikaaniparvella on edessään kauden suurin haaste. Lahtelaisten täytyy ottaa kolme voittoa putkeen, jotta kiekkokausi Lahdessa jatkuisi. Kapteeni Luttinen ei kuitenkaan katso seuraavaa peliä pidemmälle.

– Pudotuspeliaika on hetkessä elämistä ja on aivan turha alkaa katselemaan liian kauas. Tänään palaudutaan tästä pelistä ja huomenna keitetään uudet käärmekeitot perjantaille, Luttinen lupasi.

Käärmekeiton reseptistä kapteenilla oli myös jonkinlainen käsitys.

– Luistelua meidän pitää lisätä, sillä Kärpät oli siinä tänään meitä parempi. Ylivoimapelaamiseen meidän täytyy myös kiinnittää huomiota, sillä emme ole tehneet ylivoimamaalia muutamaan peliin. Sieltä meidän täytyy kaivaa tehoja, Luttinen linjasi.

Niko Hovisen lonkkavamma on ollut yksi puolivälieräsarjan suurista puheenaiheista. Hovinen on pystynyt pelaamaan vain puolet sarjan peleistä, mutta Luttinen ei myönnä asialla olevan mitään vaikutusta joukkueeseen.

– En ole seurannut lehtiä, joten en tiedä mitä te kirjoittelette siellä. Meillä on aivan selvät sävelet. Ei tämän asian vatvominen julkisuudessa ole ainakaan minuun mitenkään vaikuttanut, Luttinen totesi.

Torstaina pelikaaniparvelle on luvassa vuodenaikaan nähden harvinaista herkkua, sillä joukkueella on vapaapäivä. Perjantaina on edessä uusi taisto ja mikäli lahtelaisten kannalta hyvin käy, on seuraava peli Oulussa heti lauantaina.

– Tämä on playoff-aikaa. On kiva matkustella kiekon perässä, Luttinen letkauttaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle