Paineeton nauttiminen aiheutti henkisen hatunnoston

LIIGA / Raportti
Dragan Umicevicin syötöissä oli jälleen juonikkuutta.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Runkosarjan viimeinen neljännes käynnistyi Isonmäen lauantailöylyissä. Ässät kiri pistero umpeen juuri Ilvekseen verrattuna. Kaksijakoinen ottelu päättyi isäntien 4–1-voittoon.

Ässien valmentaja Jere Härkälä kertoi Radio Porin haastattelussa kotijoukkueen lähtevän jo aika paineetta vain nauttimaan pelaamisesta. Kaksi kertaa peräkkäin karsinut Ilves taistelee kynsin ja hampain pudotuspelipaikasta. Vielä on etua takaa-ajaviin verrattuna, mutta lauantaina pistesaalis jäi puuttumaan kokonaan.

− Huikeasti paransimme perjantaista, mutta siellä tuli muutama nukahdus. Oppimisprosessi on kesken, kertoi Ilveksen valmentaja Sami Hirvonen.

− Toisessa erässä meillä oli hetkemme, harmitteli Hirvonen tappiota.

Ässien leirissä surulliseen sarjatilanteeseen ei kiinnitetä enää huomiota, vaikka tärkeiden pelien tappiot ovat murentaneet luottamusta omaan pelaamiseen.

− Tämä on henkisen hatunnoston paikka, peliin valmistautuminen ei ollut helppoa. Taulukot jätetään tässä vaiheessa laskematta, tuumi Ässien päävalmentaja Pekka Virta.

Ottelun avauserä meni melkoisen läpsyttelyn merkeissä. Molemmat maalivahdit saivat tililleen torjuntoja, mutta mitään järkyttävää rumputulta ei nähty kummassakaan päädyssä. Erän kohokohtana voi mainita sen, kuinka kokeneiden kohtaamisessa Martti Järventie vei voiton Niklas Hagmanista.

Hagman oli jo karata puolittaiseen läpiajoon siniviivalta, mutta todella taitavasti ja jäähyttä Järventie keskittyi vain oleelliseen ja sai spurtin jälkeen häirittyä karkumatkaa ja siivottua kiekon väljemmille vesille.

Heinon hommia

Toisen erän tilasto piti edelleen pintansa. Ässät ei ole tällä kaudella hävinnyt peliä, jossa on voittanut toisen erän. Vahvasti viime otteluissa pelannut Henri Heino vei Ässät 1–0-johtoon, kun Dragan Umicevic vapautti Heinon ja Hagmanin vastahyökkäykseen erän alkuminuuteilla.

Jyri Marttisen ensimmäisen jäähyn aikana nähtiinkin sitten ehkä ottelun kaunein maali. Tommi Kivistö veti siniviivalta täysin vastustamattoman lyöntilaukauksen aivan yläkulmaan. Muutenkin Ilveksen ylivoima pyöri tilanteessa aika mukavasti. Kaiken kaikkiaan Marttinen tarjoili kolme ylivoimaa vierasjoukkueelle, mutta loput kaksi jäivät hyödyntämättä.

Ilveksen Simon Gysbers ja Tommi Välimaa ottivat toisen erän aikana hieman osumaa, mutta pystyivät jatkamaan peliä. Varsinkin Välimaan menossa oli vauhtia ja myös taitoa. Ottelun loppupuolella hän kolisteli tolppaa ja sivurautaa Ilveksen hakiessa kavennusosumia.

− Täydet 60 minuuttia täytyisi joka äijän jaksaa painaa, mietti Ilves-valmentaja Hirvonen.

Heino napautti Ässien voittomaalin 43 sekuntia ennen toista erätaukoa. Hagman ylitti siniviivan ja jätti kiekon taakseen Heinolle, joka pamautti lämärin hieman helposti Ville Kolppasen selän taakse.

− Heino näkee hyvin kentän, hänen kanssaan on ollut hyvä pelata. Onneksi hän sai nyt myös onnistumisia, kertoi helpottunut Hagman pelin jälkeen.

− Tämä oli tärkeä voitto, näitä tarvitaan, jotta saamme pelit jatkumaan. Omassa pelissäni on ollut hieman vaikea vaihe, en ole oikein osunut hyvistäkään paikoista. Olen koittanut sitten muulla tavalla auttaa joukkuetta, välillä syöttöjä kertyy vain heittäessä kiekkoja maalille.

Ilves otti rohkeasti maalivahdin pois muutama minuutti ennen loppua, ja se aiheuttikin vaikeuksia Ässien puolustuspelaamiselle. Sen verran oli sumppua ässämaalilla, että perille asti ei kiekko koskaan päätynyt. Näin ollen Mika Niemi sai heittää tyhjään maaliin ottelun lopullisen ratkaisun.

− Tästä pitää nyt nauttia, kiitteli Virta joukkueensa esitystä.

Ilveksen pelit jatkuvat tiistaina kotiottelulla JYPiä vastaan. Ässät puolestaan matkustaa keskiviikkona Hämeenlinnaan HPK:n vieraaksi.

Päivitys 26.1.2014 klo 11.00: Korjattu Sami Hirvosen sitaattia.

» Lähetä palautetta toimitukselle