Maalinteon tuskaa Porissa?

LIIGA / Ennakko
Onnistuuko Niklas Hagman maalinteossa lauantaina?
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Alavireisesti pelanneet Ässät ja Ilves ottavat yhteen lauantaina Isossamäessä. Ässien pudotuspelipaikka on lipeämässä käsistä lopullisesti, Ilves on vielä toistaiseksi kiinni paikasta kymmenen parhaan joukossa.

Ässät ja Ilves kohtaavat toisensa tällä kaudella viimeistä kertaa. Joukkueiden aikaisemmista kolmesta kohtaamisesta voitot ovat menneet Ässille lukemin 2-1.

Molemmat joukkueet lähtevät lauantaiseen otteluun allaan tappio. Ässät hävisi aikaisemmin viikolla KalPalle lukemin 3-1, kun taas SaiPa nöyryytti Ilvestä perjantaina voittamalla tamperelaiset lukemin 5-1.

Ässät ei ole onnistunut ottamaan voittoa varsinaisella peliajalle sitten tammikuun alun. Joukkueen ongelmana on viime aikoina ollut hyökkäyspelin tehottomuus. Vielä tammikuun alussa näytti siltä, että joukkue on löytänyt pelaamiseen uudenlaista virtaa ja joukkue onnistui tekemään otteluissa maaleja huomattavasti aikaisempaa enemmän.

Tasauskierroksen aikana ja sen jälkeen maaleja on kuitenkin syntynyt aivan liian vähän. Joukkueen sisäistä maalipörssiä johtava Niklas Hagman on viime peleissä ollut vaisu eikä ole onnistunut maalinteossa totutulla tavalla.

Valmennus on sekoitellut Ässien ketjukoostumuksia urakalla. Koostumuksia jouduttiin muokkaamaan taas torstaina KalPaa vastaan, kun ruotsalaishyökkääjä Christian Söderström liittyi loppukaudeksi Ässien vahvuuteen. Söderström aloitti kakkosketjussa Hagmanin ja Dragan Umicevicin kanssa, mutta siirtyi ottelun edetessä kolmoskenttään Austin Smithin ja Kamil Krepsin seuraan.

Ilveksellä pulaa ratkaisijoista

Ässien tavoin myös Ilves onnistui vuodenvaihteen jälkeisissä otteluissa maalinteossa erinomaisesti ja joukkue voitti kolme ottelua putkeen. Sittemmin tamperelaisten pelistä on ollut tehokkuus kaukana, ja kuluneella viikolla otettu voitto Pelicansistakin oli lähinnä hyvin pelanneen Ville Kolppasen ansiota.

Ilveksen suurimpina ongelmina on viime peleissä ollut puolustuspelaamisen heikko taso ja Ässien tavoin puute maalintekijöistä. Puolustuksessa ongelmana ovat lukuisat kiekonmenetykset ja useat merkkausvirheet.

Pelien ratkaisut ovat Ilveksellä olleet liikaa Michael Keräsen ja Kolppasen vastuulla. Alempien ketjujen pelaaminen pitää saada terävämmäksi, viime peleissä Ilves on keskialueen kiekonmenetyksillä antanut liian paljon maalipaikkoja vastustajalle.

Myös maalinteko on tuottanut tamperelaisille ongelmia. Keränen ei ole onnistunut maalinteossa totuttuun tapaan, ja alemmista ketjuista maalintekijöitä ei tunnu löytyvän tarpeeksi.

Kokoonpanot

Ilvekseltä ovat edelleen sivussa Arto Tukio, Sami Sandell ja Konsta Mäkinen.

Ässiltä sivussa on alaraajavammasta kärsivä Tommi Taimi.

 

Seuraa Heitä

Christian Söderström #80 |

Hyökkääjä

Ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä. Ei vakuuttanut KalPaa vastaan, onnistuuko paremmin lauantaina?

Simon Gysbers #67 | Medveščak

Puolustaja

Pelannut vakuuttavan kauden ja mahtuu Liigan puolustajien pistepörssin kymmenen parhaan joukkoon. Teki tamperelaisten ainoan maalin SaiPaa vastaan.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ässät M S P
1.Niklas Hagman 0 5 5
2.Henri Heino 4 0 4
3.Mika Niemi 1 2 3
4.Dragan Umicevic 0 3 3
5.Austin Smith 0 2 2
Ilves M S P
1.Turo Asplund 2 2 4
2.Michael Keränen 0 3 3
3.Ville Korhonen 0 2 2
4.Sami Sandell 1 1 2
5.Tommi Kivistö 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle