Paineeton KalPa paineisti JYPin ahdinkoon

LIIGA / Raportti
Jari Laukkanen oli löytänyt käärmekeitostaan sopivat myrkyt, mutta Tuomas Tarkki oli päättänyt voittaa ottelun, vaikka yksin.
Kuva © Timo Savela
Väsynyt JYP ja paineeton KalPa pelasivat tasaisen taiston lauantai-iltana. Jalkapallo lukemiin 1−0 päättyneen ottelun kuittasi nimiinsä kotijoukkue JYP (1−0, 0−0, 0−0).

KalPa tuli otteluun yksinkertaisella pelisuunnitelmalla – kovaa painetta JYPin päätyyn. Taktiikka puri erinomaisesti ensimmäisen ja viimeisen erän. JYPin energiat olivat tammikuun kiivastahtisessa pelirytmissä vähissä, ja kuopiolaisvieraat olisivatkin ansainneet mukaansa enemmän kuin nolla pistettä.

− Otteluun oli todella haasteelliset lähtökohdat. Yhdeksään päivään viisi peliä, ja vastassa levännyt vastustaja, tuskaili JYPin päävalmentaja Marko Virtanen.

Ottelun ainoan maalin viimeisteli avauserän lopussa Markus Nenonen. Topi Nättisen maltillinen syöttö tavoitti maalin edustalla väijyneen Nenosen, joka nosti kiekon komeasti reppuun.

KalPa painoi lähes koko kolmannen erän JYP-päätyyn – tuloksetta. Tuomas Tarkki, ja tehoton viimeistely piti vierasjoukkueen maalisarakkeen nollissa.

Tuomas Tarkki vastaan KalPa

Avauserä oli pelillisesti 17 minuuttia täysin KalPa-merkkinen. Nuoriryhmä paineisti ennakkoluulottomasti väsyneitä JYP-pelaajia, ja loi useita maalipaikkoja, mutta JYPin maalilla Tarkki oli huikeassa vireessä – jälleen.

− Pelattiin kaksi hyvää peliä ja hävittiin, ja tänään sitten oli sellainen tunne, että pakko voittaa. Siitä tuli sitten ajoittain sellaista väkisin puurtamista, pohti JYP-hyökkääjä Ossi Louhivaara taiston tauottua.

Toiseen erään JYP löysi paremman peli-ilmeen, mutta maalia ei kotijoukkue kyennyt tekemään. KalPa maalilla Pekka Tuokkola oli virkaveljensä esimerkin innoittamana erinomainen.

Kilpipaidat eivät keskimmäisessä erässä saanut – osittain pitkästä vaihtovälistä johtuen – samanlaista painetta JYP-päätyyn kuin kahdessa muussa erässä.

− Toisessa erässä vastustajan kaikki paikat tuli meidän omista virheistä, manasi Louhivaara.

Kolmannen erän kupletin juoni näkyi ylimmällä lehtoparvelle saakka. Energiat nollissa pelannut kotijoukkue keskittyi lähinnä viivytystaisteluun. Alivoimapeli oli kuitenkin kotijoukkueelta erinomaista.

− KalPa paineisti koko pelin ajan kovaa. Rupesimme turhaan hidastamaan peliä. Olisi pitänyt pelata yhdessä nopeammin ylöspäin. Jäimme oman maalin taakse seisomaan kiekon kanssa, ja silloin vastustaja juuri pääsi paineistamaan, mietiskeli alivoimaspesialista Louhivaara.

Yhteen osa-alueeseen oli Louhivaarakin tyytyväinen.

− Samanlainen taistelu kuin alivoimalla olisi pitänyt saada 5-5-peliinkin. Siinä me näytimme, että pystymme taistelemaan ja luistelemaan.

KalPa-käskijä Jari Laukkanen ei tappiosta huolimatta päätänsä suostunut pensaaseen laittamaan.

− Tänään oli sellainen maalivahtien ilta, jolloin tietysti kenttäpelaajat ovat sivuroolissa. Tiukka ja tasainen peli. Olen erittäin tyytyväinen joukkueen ilmeeseen.

− Saimme joukkueen NHL-tyyliin kaksi tuntia ennen ottelun alkua kasaan, siihenkin nähden paljon hyviä juttuja tapahtui. Tarkki oli tänään kuitenkin meitä parempi, ja ainakin näin vastustajan silmin JYPin voiton takuumies, totesi rehelliseen tyyliinsä Laukkanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle