Turussa totaalista ryöpytystä

Punakeltaiset valtasivat Turkuhallin.
Rakkaat viholliset TPS ja Jokerit kohtasivat lauantai-iltana Turussa, näillä näkymin vihoviimeistä kertaa. Vuosien saatossa näiden joukkueiden kohtaamiset ovat aina olleet intensiivisiä ja tunteita herättäviä. 90-luvun legendaariset finaalisarjat tuntuivat tänään kuitenkin hyvin kaukaiselta muistolta. TPS jäi Jokereita vastaan jyrän alle pelin jokaisella osa-alueella.

Jokerit tarjosi TPS:lle heti ensimmäisessä erässä kylmää kyytiä. Turkulaiset jäivät pahasti jalkoihin Jokereiden hurjassa liikkeessä, ja kun Broc Little laukoi reilun kuuden minuutin pelin jälkeen uransa ensimmäisen Liiga-maalin, oli se TPS:n kannalta lopun alkua.

TPS-puolustus, joka vielä viikko sitten esitti uhrautuvaa asennetta, oli Jokereita vastaan täysin tuuliajolla. TPS:n yritykset hyökkäyssuuntaan koostuivat enimmäkseen pitkistä pystysyötöistä, joilla haettiin läpiajoja. Merkkausvirheet ja harhasyötöt olivat kuitenkin läpi ottelun koko turkulaisremmin suurimpia ongelmia.

Toisessa erässä Jokerit jatkoi siitä, mihin se ensimmäisessä jäi. Vierailta onnistui kaikki ja kotijoukkueelta ei juuri mikään. Etenkin kiekkokontrollia ja syöttöjen tarkkuutta seuratessa oli vaikea ymmärtää, että joukkueet pelaavat samassa liigassa.

Nopealla tempolla peliä pyörittäneet narripaidat rankaisivat mustapaitoja tehokkaasti muun muassa ylivoimalla. Kirkkaimpia tähtiä oli slovakkihyökkääjä Ladislav Nagy, joka upotti kiekon kolmesti TPS-verkkoon.

– Kaikki meni tänään toiveidemme mukaan. Hyökkäys, puolustus ja maalivahti, kaikki onnistuivat loistavasti! Neljännen maalin jälkeen TPS vähän lopetti pelaamisen. Olen itse ollut samassa tilanteessa, keskittymistä on vaikea ylläpitää, kun mikään ei tunnu onnistuvan, tuumi Nagy tyytyväisenä.

Kolmanteen erään lähdettäessä peli oli jo käytännössä ohi, sillä Jokerit johti jo 0–6. Kolmas erä ei jättänyt jälkipolville hirveästi kerrottavaa. Little teki illan toisen maalinsa, ja TPS onnistui puoli minuuttia ennen päätössummeria rikkomaan kuparisen Brian Willsien osumalla.

Suurin kohahduttaja oli Markus Palmrothin sekä Antti Tyrväisen tappelu. Herroilla oli pienimuotoinen välienselvittely jo toisen erän lopussa, joka sitten ärtyi kolmannessa erässä nyrkkeilyksi.

– Ehkä he tekivät sen fanien mieliksi, fanit ainakin näyttivät tykkäävän siitä. Jos molemmat haluavat tapella, niin tapelkoot sitten. Se on osa jääkiekkoa, arvuutteli Nagy hieman huvittuneena.

Maalinsuun toisen erän loputtua jättänyt Fredrik Norrena sai vielä ottelun päätyttyä käytösrangaistuksen. Sen suuremmilta ylilyönneiltä kuitenkin vältyttiin, ja näin saatiin päätökseen yksi jakso suomalaista jääkiekkohistoriaa.

Tunnelma katossa

Turkuhallin katsomossa oli pitkästä aikaa loistava tunnelma. Yleisömääräksi mitattiin 8146 katsojaa. Paikalle oli saapunut yli tuhatpäinen lauma Jokerifaneja, jotka yksin miehittivät puolet Turkuhallin yläkatsomosta. Suuri joukko TPS-faneja oli myös löytänyt tiensä katsomoon seuratakseen kahden suuren viimeistä kohtaamista Turussa. Eniten aihetta juhlaan oli kuitenkin Jokerifaneilla.

– Oli todella mahtavaa pelata noin suurelle fanijoukolle, joka kannusti läpi koko pelin. He olivat meille tänään kuin kuudes kenttäpelaaja. Tiesin, että heitä oli tänään tulossa, mutta en odottanut että heitä tulisi aivan noin paljon, naurahti Nagy.

Jokereille voitto oli toinen perättäinen, TPS on puolestaan hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan.