Melkein kuin pudotuspelikiekkoa

Jussi Markkanen pelasi kauden toisen nollapelinsä normisuorituksella.
Pudotuspelipaikasta haaveileva HPK pisti kovan kovaa vasten Lappeenrannan kisapuistossa. Isäntäjoukkue SaiPa piti kynsin ja hampain kiinni halutusta kotiedusta ja veti lopulta kolmannessa erässä pidemmän korren.

Vasta muutama kotiottelu sitten Lappeenrannan kisapuisto juhlisti Jussi Markkasen 400. ottelua liigassa. Lauantain ottelu HPK:ta vastaan käynnistyikin vanhasta muistista, kun kotiyleisö osoitti seisaallaan suosiota Ville Koholle 600. liigastartin kunniaksi.

Viime aikoina enemmän vieraissa kuin kotonaan vakuuttanut SaiPa haki otteluun energistä starttia. Keltamustien jarrut iskettiin kuitenkin pohjaan kuuden minuutin kohdalla, kun Sami Venäläinen otti kahden minuutin jäähyn koukkaamisesta. Jotta alku olisi ollut mahdollisimman tahmea, Ville Hämäläinen koukki itsensä Venäläisen seuraksi puoli minuuttia myöhemmin.

Ryan Glenn ja Per Savilahti-Nagander tekivät täyden päivätyön HPK:n ylivoiman puristuksissa, mutta maaliyritelmät kilpistyivät viimeistään Markkaseen.

– Jos ei tee maalia tuollaisista paikoista mitä oli, niin ei ansaitsekaan voittaa, manasi HPK:n valmentaja Pasi Arvonen.

Kahteen erään nähtiin tukku ylivoimatilanteita, kun SaiPalla tunteitaan kävi tuulettamassa neljä ja HPK:lta kaksi pelaajaa. Muutoin joukkueet olivat illan ottelussa tasaväkiset. Markkasen lisäksi oivassa torjuntavireessä ollut Juuse Saros sai valmentajaltaan kehuja.

– Kaksi maailmanluokan maalivahtia, joista toinen on vain hieman nuorempi kuin toinen, Arvonen sanaili ja maalaili nuorukaiselle uraa NHL:ssä.

Vain yksi ohi maalivahtien

Kahdesta kovasta Saros ohitettiin vasta kolmannen erän alkupuolella. Pitkän HPK:n päädyssä pyörineen vyörytyksen jälkeen Glenn iski ottelun avausmaalin kolmannen erän alkupuolella Markku Flinckin alustuksesta.

– En juuri muista mitä tapahtui, Glenn päivitteli ottelun jälkeen.

– Flinck voitti kulmaväännön ja pisti namupassin minulle.

HPK haki vimmatusti tasoitusta kolmannen erän lopulla ilman maalivahtia. Onni ei kuitenkaan ollut tällä hertaa hämeenlinnalaisille suosiollinen, vaan kiekko pomppi Janne Taville, joka laukoi laatan tyhjiin.

Vieraat eivät maalista vielä lannistuneet ja Saros luisteli uudelleen pois maalilta. Yritys kostautui jälleen, kun energisiä otteita esitellyt Petteri Nikkilä joutui pulaan omassa päädyssään ja Tomi Leivo pääsi iskemään Flinckin syötöstä taululle loppulukemat 3–0.

– HPK on hyvä joukkue, Glenn kiitteli vastustajaa.

– Illan ottelu oli pudotuspelikiekkoa, jollaista meidän pitääkin pelata tällä hetkellä. Se toimii, me voitimme.