TPS saa vieraita pohjoisesta

LIIGA / Ennakko
TPS ja Kärpät kohtaavat tiistai-illalla tärkeässä kamppailussa. Turkulaiset haluavat vankistaa kuudetta sijaansa, kun taas Kärpät haluavat oikaista syöksykierrettään.

Kuntokäyrät

TPS on saamassa peliään kuntoon parhaana mahdollisena aikana. Joukkue on hinannut itsensä runkosarjan kuudennelle sijalle ja on pelannut viime kierroksilla hyvin. TPS on pääsemässä eroon koko kautta vainonneesta ailahtelevuudesta myös pikkuhiljaa. Joukkue on tärkeimmällä hetkellä löytämässä peruspeliään. TPS-käskyttäjä Kai Suikkanen on tyytyväinen omiensa esityksiin.

– Kyllähän viime viikko oli todella hyvä meiltä. Kuusi pistettä saatiin ja siihen pitää olla tyytyväinen.

Kärpät ovat harvinaisessa kolmen tappion putkessa. Jo ennen tappioputkea joukkueen otteet eivät häikäisseet ja oululaisten penkin takana on uusi mies, Kai Suikkasen kanssa Kärppien A-junioreissa ennen valmentanut Mikko Haapakoski. Oululaisryhmä on itselleen harvinaisessa tilanteessa: sen pitää taistella tosissaan jopa pudotuspelipaikastaan. Valmentajan vaihdon jälkeen joukkue on löytänyt säpinää liikkeeseensä, mutta peli hakee vielä itseään. Molemmille joukkueille pisteet ovat tasaisessa SM-liigassa kolme kierrosta ennen runkosarjan loppua tärkeitä.

Ratkaisun paikat

Panosten suuretessa myös pelit kovenevat. Kumpikaan joukkue ei halua lähteä hyökkäämään mielipuolisesti, vaan tulossa on todennäköisesti tiukka ja varovainen kamppailu. TPS tulee jälleen luottamaan koko joukkueen pelaamiseen ja suureen kotikaukaloonsa. TPS-luotsi Suikkanen tunnistaa ottelun tärkeyden.

– Ei me sinänsä sarjataulukkoa pahemmin läpi käydä, näin kliseisesti sanottuna me mennään vaan peli kerrallaan, mutta tottahan se on. Me ei voida muiden peleille mitään, ainoastaan omille peleille. Kuudes sija on nyt meillä omissa käsissä ja siitä halutaan pitää kiinni. Kun nyt katsoo tuota sääliplayoff-porukkaa niin ei sieltä ketään haluaisi kohdata. Tulee todella tiukat säälit tänä vuonna. Huominen kierros tulee jo näyttämään paljon.

Kärppä-lauman asenne on parantunut silminnähden valmentajan vaihdon jälkeen. Vaikka joukkueella ei vielä ole järkevyyttä pelitavassaan, veitsi kurkulla-tilanne saa pelaajat antamaan kaikkensa. Suurin pelko oululaisilla onkin selkärangan niksahtaminen jos TPS pääsee nopeasti johtoon.

Erikoistilanne-pelaaminen on molemmilla joukkueilla ollut hakusessa viime kierroksilla. Turkulaisille niin ylivoima- kuin alivoimapelaaminen on ollut ongelmallista. Tämän on myös Suikkanen huomannut.

– No ylivoima ja alivoima meillä toimii ja ei toimi vuorotellen. Näin se vain menee, mutta outoa se on. Aivan liikaa ollaan päästetty maaleja ylivoimalla, varsinkin kymmenessä viime pelissä ollaan päästetty varmaan viisi maalia näin. Välillä jankataan niin paljon esim. ylivoimaa ja ei toimi millään, sitten se yhtäkkiä napsahtaa paikalleen ja toimii loistavasti.

Myös oululaisilla on ollut ongelmia ylivoimapelaamisensa kanssa. Suurin ongelma ollut suoraviivaisuuden puuttuminen. Monesti hienot kuviot ovat kaatuneet epätoivoisiin syöttöyrityksiin haettaessa sitä varmaa paikkaa. Ratkaisuissa kaivattaisiin yksinkertaisuutta.

Kokoonpanot

TPS on jalkeilla viime kierroksilta tutulla joukkueelta. Vain Michal Birner ja Jarkko Hattunen vaihtavat paikkoja, joten Birner pääsee takaisin Tomas Plihalin viereen. Maalissa aloittaa David Leggio.

Kärppien sairastuvalla on ainoastaan viikonlopun Ässät-ottelussa loukkaantunut Juho Jokinen. Maalilla jatkaa todennäköisesti hyvin loukkaantumisensa jälkeen pelannut Tuomas Tarkki. Ensimmäisen kahden ketjun kokoonpano on vielä arvoitus.

» Lähetä palautetta toimitukselle