Kestääkö TPS:n puolustus?

LIIGA / Ennakko
Turkuun saapuu torstaina Oulun pikajuna. Vauhdikas kärppälauma ei tule päästämään TPS:n puolustusta helpolla. Joukkue pystyy pelaamaan myös ilman Jari Viuhkolaa vauhdikasta ja vaarallista jääkiekkoa.

Kuntokäyrät

TPS on pelannut tuloksellisesti heikkoa peliä viime ajat. Lokakuun 10. päivä viimeeksi kolme pistettä ottanut joukkue on vajonnut jo sarjataulukossa sijalle 9.

Palloseura pystyy pelaamaan päävalmentaja Kai Suikkasen vaatimalla pelityylillä vain vajaita otteluita.

– Meille tulee sellaisia ihan ihmeellisiä mustia aukkoja otteluissa. Joskus ne tulee ensimmäisessä, joskus toisessa ja joskus viimeisessä erässä. Niistä täytyy päästä eroon, Suikkanen toteaa tilanteesta.

Vieraisille saapuva Kärpät seilaa täysin toisenlaisessa putkessa. Edellisen kerran Kärpät kohtasi TPS:n lokakuun 3. päivä. Silloin turkulaiset veivät täyden pistepotin Oulusta. Sen jälkeen Kärpät on hävinnyt vain kolme kertaa 17 ottelusta.

– Helppo peli varmasti tulossa, Suikkanen esitteli sarkasmiaan.

Ratkaisun paikat

Kärpät menetti Jari Viuhkolan sairastuvalle pitkäksi aikaa. Mies oli pitkin syksyä joukkueen kantavia voimia. Miten joukkue käsittelee johtajan poissaolon?

TPS:n maalivahtipeli on vielä arvoitus. Atte Engren kävi hakemassa itseluottamusta Mestis-tasolta pelaamalla TuTon paidassa voitokkaasti. Ailahtelevasti esiintynyt David Leggio on myös vaihtoehto. Reservistä löytyy vielä lahjakas Joni Ortio

Turkulaisten puolustus on vuotanut viime peleissä kuin Puolustusvoimien soutuvene. Maalivahtipeli tulee ratkaisemaan paljon, joten vasta jatkosopimuksen tehneiden Suikkasen sekä Urpo Ylösen on mietittävä kaikki vaihtoehdot.

Kärppien huipputaitava hyökkäyskalusto ei menetä vaarallisuuttaan Viuhkolan loukkaantumisen johdosta. Jokainen hyökkäys on potentiaalinen maalintekopaikka, joten TPS:n heikosti pelannut puolustus tulee olemaan kovilla.

Kokoonpanot

TPS:n energinen laitahyökkääjä Antti Reivonen tekee paluun mustapaitaan. Mies ottaa paikkansa nelosen laidalta.

Kärpiltä puuttuu Viuhkolan lisäksi pitkäaikaispotilaat Teemu Normio sekä Joonas Donskoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle