TPS Kärpille ylittämätön este

LIIGA / Raportti
Oulun Raksilan lehtereillä haukoteltiin pitkään, mutta kolmannessa erässä TPS ja Kärpät tarjosivat viimein hieman vastinetta rahoilla. Kotijoukkue näytti jo karkaavan ottelun voittoon, mutta vieraisille saapuneet turkulaiset olivat toista mieltä. TPS kiri kotijoukkueen kahden maalin johdon kiinni ja paineli lopulta täysiin sarjapisteisiin - neljättä kertaa tällä kaudella kärppäottelussa.

Kärppien ja TPS:n välinen ottelu oli parin ensimmäisen erän osalta varsin vaisua peliä. Molemmat joukkueet roiskivat kiekkoa päähän eikä hyökkäyspään hienouksia juuri nähty. Päätöserään lähdettiinkin tasatilanteessa 1-1, kunnes viimein alkoi tapahtua.

Kotijoukkue otti kolmanteen erään salama-alun ja paineli pian jo parin maalin johtoon. TPS pääsi kuitenkin peliin mukaan, kun oululaiset tekivät pahoja virheitä ja kuluttivat jäähypenkkiä varsin typerien tekojen seurauksena.

TPS oli jättänyt Kärpät nollaan pisteeseen tämän kauden kolmessa edellisissä kamppailussa, ja niin kävi nytkin. Tasoihin kirimisen jälkeen vieraiden ilta huipentui, kun Lassi Kokkala nousi laidasta ja läsäytti kiekon ranteella aivan kärppämaalin ylänurkkaan.

- Veskarille etukulma on paha paikka. Se voi kyllä osua mailan tuppeen. En pitänyt sitä varmana maalina, mutta onneksi nyt meni, uransa kolmannen SM-liigamaalin tehnyt Kokkala hymyili.

Vieraiden leirissä täysiin sarjapisteisiin oltiin tyytyväisiä.

- 3-1-tilanteessa saimme yhden pussin, ja sen jälkeen kaveri hölmöili. Lopussa Kokkalalta hieno yläpesä. Positiiviset fiiliksethän ne ovat, kun petoluolasta saa pisteet mukaan. Päätöserässä nähtiin, kuinka jännä peli tämä jääkiekko on, kun tilanteet muuttuivat, TPS-luotsi Kai Suikkanen sanoi.

TPS:llä pari vauhdikasta alkua

Turkulaisjoukkue oli pelin ensimmäisessä ja toisessa erässä vahvasti pelissä kiinni heti kiekon pudottua jäähän. Peliä pelattiin Kärppien päädyssä, eikä oululaisilla vaikuttanut olevan aseita. Erien kuluessa puntit kuitenkin hieman tasoittuivat.

Avausmaalin seppinä olivat viivalta ampunut Aki Berg sekä ohjauksen suorittanut Marko Mäkinen. Kärppien tasoitus syntyi avauserän loppupuolella. Tshekkitähti Pavel Rosa katseli rauhassa ylivoimalla ja liukui rauhassa kohti maalia. Terävä rannelaukaus painui lopulta aivan David Leggion vartioiman maalin ylänurkkaan.

Kärppien johto ei riittänyt voittoon

Kotijoukkue otti kolmanteen erään unelma-alun, kun Leggio torjui Oskari Korpikarin viivalta lähettämän rupelivedon pahasti eteensä. Paikalla oli Rosa, joka toimitti limpun jälleen Leggion räpyläkäden yläpesään. Moni oletti pelin jo ratkenneen, kun Kristian Kuusela lisäsi tilanteen 3-1:een.

- Lähdimme kolmanteen erään suunnitelmalla, että omiin ei mene yhtään ja yhdestä paikasta isketään maali. EI taktisesti ihan nappisuoritus, kun 15 sekunnin jälkeen omissa soi, Suikkanen naureskeli.

Vieraat eivät maaleista kuitenkaan hämmentyneet. Korpikari menetti pian edellisen maalin jälkeen kiekon päädyssä. Antti Erkinjuntti löysi syötöllään mainion illan pelanneen Tomas Plihalin, joka läsäytti limpun maalin kattoon. Sama mies oli asialla erän puolivälin jälkeen, kun hän tökki ylivoimalla maaliviivalla pyörineen kiekon verkkoon.

TPS:n tasoitusta edelsi Kärppien Atte Ohtamaan mainio maalipaikka, jonka jälkeen nuori pakki otti typerän jäähyn rumalla viikatelyönnillään. Kärppävahti Petri Koivisto sai erän loppupuolen alivoimatilanteessa Ilkka Mikkolan mailan lavan ristikkonsa läpi, ja miehen silmäkulmaa jouduttiin paikkailemaan. Teipattuna Koivisto kuitenkin palasi veräjälleen.

Lehtereillä odoteltiin jo jatkoaikaa, mutta vieraat halusivat lähteä ajoissa kotiin. Kokkalan kilpikäden ylänurkkaan ampuma komea ranne lennätti Koiviston juomapullon kaaressa kohti päätyä ja pisteet matkasivat Turkuun.

- Yritimme pelata yksinkertaisesti. Kolmannen erän alku oli hidas ja jäimme jälkeen. Sitten päätimme vain aloittaa luistelemisen ja aloimme laukoa. Olihan se onnekaskin voitto, mietti ottelun parhaisiin kuulunut Plihal.

Ylitsepääsemätön este

Kärpille tappio oli karvas. Kahden maalin johtoaseman menetys päätöserässä ei lupaa hyvää jatkoa ajatellen. Kotijoukkueen leirissä ei kuitenkaan oltu huolestuneita paketin kasassa pysymisestä, vaan harmiteltiin virheitä ja turhia jäähyjä. Oululaisten illan parasta hyökkäyspään osaamista esitti joukkueen ykköskenttä Mika Viinanen-Lukas Kaspar –Pavel Rosa. Puolustuksessa Korpikarilla ja Ohtamaalla riittää yöksi kertaamista otteissaan.

- Olimme voitossa kiinni kolmannessa erässä 3-1-tilanteessa, joten totta kai tämä riepoo. Päätöserässä ote näytti muuten hyvältä, ei ollut mitään oireita huonommasta, kuten usein on. Parit jäähyt ja henkilökohtaiset virheet ratkaisivat sitten pelin, harmitteli Kärppien päävalmentaja Matti Alatalo.

Turkulaisille voitto Kärpistä oli kauden neljäs yhtä monessa ottelussa. Kärppätaustainen TPS-valmentaja Suikkanen mietti ottelun jälkeen syitä tähän tilastoon.

- Meitä vastaan Kärpät on pelannut, ei nyt neitimäisesti, mutta semmoista neppailua ja näppäilyä. Ei mennä, kuten muna pystyssä naisen päälle mennään! Enemmän minua vituttaa se, että olemme antaneet Ässille 12 pistettä, vaikka se on meidän alapuolella. Myös Jokereilta olemme sitten ottaneet kaikki pisteet, valmentaja veisteli.

Vieraiden illan tehomiehenä hääri Plihal, jonka koko kenttä pelasi hyvän ottelun. Tuoreella pakkivahvistuksella Lee Sweatilla ilta oli sen sijaan hankalampi, kun onnistumisia ei tullut oikein kummassakaan päässä kenttää. Turkulaisten hyvään liitoon joukkueen valmentaja löysi selvän kaavan.

- Olemme oppineet voittamaan ja nyt haluamme voittaa. Silmät kiiluvat ja kaikki uskovat, että nousemme rinnalle ja ohi. Tappioputkessa uskoa ei löytynyt, Suikkanen tiesi.

Kärppien pelit jatkuvat lauantaina kotiottelulla Bluesia vastaan. TPS kohtaa samana päivänä Turussa Ilveksen.

» Lähetä palautetta toimitukselle