Vahva alku riitti TPS:lle

Turun Palloseura sai ensimmäistä kertaa liki kahteen kuukauteen täydet kolme pistettä, kun joukkue kaatoi kotonaan Oulun Kärpät. Voiton takeena toimi vahva alku. TPS johti 3-0 jo viiden minuutin pelin jälkeen.

TPS:n 5-3 -voitto Kärpistä tuli taistelulla. Ensimmäisessä erässä hankittu 4-1 -johto meinasi jälleen liueta käsistä viimeisessä erässä mutta päävalmentaja Kai Suikkanen kiitteli ottelun jälkeen joukkueensa loppupelin taisteluilmettä.

- Nyt ei tullut niitä mustia hetkiä. Jokainen jätkä antoi kyllä kaikkensa. Kyllä ne on ennenkin antaneet, mutta nyt siinä touhussa oli oikein TPS-sydän mukana, Suikkanen kommentoi loppupeliä.

Turkulaisten takuumiehenä toimi laitahyökkääjä Ville Vahalahti, joka keräsi tehot 1+3. Neljästä tehopisteestä kolme tuli jo ensimmäisessä erässä. Mies niittasi myös lopullisen niitin tyhjään kärppämaaliin.

- TPS oli alussa todella hyvä. Meillä oli pää varmaan jossain hotellihuoneella. Annoimme lahjoja siihen alkuun, päivitteli Kärppien päävalmentaja Matti Alatalo.

Kärpiltä puuttui Viuhkola

Oulun Kärpiltä puuttui ottelusta ykkössentteri loukkaantumisesta kärsivä Jari Viuhkola. Vieraat kaipasivat miestä varmasti ylivoimalla, jossa Viuhkolan paikalle pyörittäjäksi oli laitettu Pavel Rosa. Tsekki pyörittikin ylivoimaa mallikkaasti, mutta kanssapelaajat eivät saaneet tilanteista maaleja aikaan.

- Ei se meidän pelaamisesta välttämättä näy, että Viuhkola puuttuu. Täytyy vain paikata se hyvällä viisikkopelillä ja elää sen kanssa, Alatalo vähätteli ykkössentterin puuttumista.

Turun Palloseuraa ei Viuhkolan puuttuminen haitannut.

- Siinä on sellainen pelimies, että edustaa ihan terävintä kärkeä Suomessa. Ei se suoranaisesti haitannut, että hän ei pelannut siellä, Kai Suikkanen kommentoi väliin.

Tasaviisikoin pelattaessa Viuhkolan puuttumista ei suuremmin huomannut. Kärpät rynnisti maalille tutun vaarallisesti viimeisessä erässä ja loi tukun potentiaalisia maalintekopaikkoja heikon alun jälkeen.

- Hyvä loppu ei vain riitä tuolla alulla, tiivisti Alatalo.

Huolimattomuus molempien heikkoutena

Ottelun konsepti tuntui sekoavan ensimmäisessä erän jälkeen, kun TPS lähti tauolle kolmen maalin johdosta. Palloseura puolusti tiiviisti, mutta ajoittain huolimattomasti. Kiekko karkaili lavasta ja syötöt menivät välillä pitkäksi.

Kärpät jätti lopun tilaisuutensa käyttämättä, kun joukkue oli jo noussut yhden maalin päähän. Ville Vahalahti otti kampituksesta kaksiminuuttisen neljä minuuttia ennen loppua, jonka aikana Kärpät pääsi muutaman kerran hyvään maalintekopaikkaan. Vedot menivät kuitenkin joko verkkoihin tai ensimmäistä täyspeliään pelanneen Joni Ortion syliin.

Suikkanen kehuikin nuorta, vasta 18-vuotiasta, Ortiota pelin jälkeen.

- Hyvä peli häneltä. Näin ne isot pelaajat pelaavat näissä peleissä.

TPS:lle voitto merkitsi paljon. Pitkä tappioputki katkesi vihdoin ja suuri kivi vierähti painolastista pois.

- Kyllä se kopissa nyt näkyy. Pitää kuitenkin muistaa, että me olemme välillä pelanneet paremmin kuin tänään, mutta silti hävitty, Suikkanen muistutti.

Palloseura koittaa voittomahdollisuuksiaan seuraavaksi lauantaina Tampereella, kun vastaan asettuu pistekuningas Janne Ojasen Tappara. Kärpät saa samana päivänä Oulussa vastaansa Espoon Bluesin.